å spise og leve sunnere med komplekse karbohydrater og fiber

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2012-09-02
Jeg tror at du spiser vil i stor grad bestemme din generelle helse. Karbohydrater utgjør en stor del av de fleste amerikanske dietter og finnes i slike elementer som brød, pasta, kaker, frukt og grønnsaker. Hemmeligheten med å spise disse matvarene er å erstatte enkle karbohydrater med komplekse karbohydrater. Unngå raffinerte produkter som sukker, brød og andre matvarer som inneholder hvitt mel og sukker. Unngå hvit ris, pasta laget av hvitt mel, hvite poteter, hvit ris, og andre produkter laget av raffinert mel og sukker. Alle disse produktene rate høy på glykemisk indeks. En ekstra fordel å spise hele korn er vidunderlig nutty smaken

trenger Du:!.
Hele korn eller hele korn produkter nå!Frish frukter.
Friske grønnsaker.


en.
Gjennom raffineringsprosessen, mest alle fiber og næringsstoffer er fjernet fra et korn. Selv såkalte forsterkede produkter laget av raffinert korn ikke er akseptable erstatninger for hele korn produkter. Ingen av fiber (med unntak for de produktene som legger noen hele korn) og noen næringsstoffer er erstattet selv i produkter som hevder å være beriket.
to.
raffinerte kornprodukter er fordøyd og omdannet til sukker (glukose) mye raskere enn hele korn. I løpet av den tiden det tar å forbrenne disse produktene en person vil oppleve en rask økning i blodsukkeret, aka glukose, deretter etter kort tid, en raskt fall i blodsukkeret. Dette i sin tur fører til en plutselig og ekstrem energi krasje sammen med følelsen av sult. Den enorme oppturer og nedturer i blodsukker er spesielt skadelig for de helse ved at de forårsaker det som er kjent som en berg-effekt i blod sukker som øker risikoen for hjerteinfarkt, metabolsk syndrom, reiser triglyserider (eller lagret kroppsfett) og senker gode HDL kolesterol. Disse produktene også mangler fiber, noe som antas å bidra til å redusere risikoen for hjertesykdom og slag, samt mange kreftformer som kolon-kreft i endetarmen.
Tre.
Fullkorn matvarer er fordøyd og metaboliseres mye saktere enn raffinerte kornprodukter. I sin tur bidrar til å opprettholde et nivå blodsukkeret rate og hjelpe deg til å føle fyldigere for en lengre periode eller tid. Fullkornprodukter også beholder sin fulle verdi av vitaminer, mineraler og proteiner og fiber, som alle bidra til å opprettholde et sunt og regulert system.
fire.
Ved å velge produkter som brød, pasta, korn og kjeks, velger fullkornprodukter. Ikke la deg lure av produkter som hevder å inneholde eller lese "laget med" hele korn, som den viktigste ingrediensen er mest sannsynlig raffinert korn. I stedet, sjekk etiketten for ingredienser. Hvis den første ingrediensen på etiketten ikke lese noe som hele hvete (eller korn) eller hel-hvetemel så er det best å velge et annet produkt. 100% hele korn er et enda bedre valg.
fem.
For grønnsaker, velger søte poteter over hvite poteter. Sweet poteter har mer komplekse karbohydrater enn mens poteter. Andre høyt fiber vegetabilske valg er erter, kokte artisjokker, rosenkål og nepe greener. For frukt, velger unpeeled epler, pærer, tørket fiken, blåbær, appelsiner og aprikoser. Noen gode eksempler for belgfrukter er linser, svarte bønner, Lima bønner, bakte bønner og mandler.
Velg ferske matvarer fremfor andre når det er mulig.
6.
Hvis du må ha noe søtt, velger havregryn rosin (eller i det minste havremel sjokolade chip) cookies over vanlig sjokolade chip informasjonskapsler. Erstatt minst halvparten av hvetemel i oppskrifter med hel hvete eller andre hel-korn mel. Når du shopper for 100% fullkorn-produkter, se etter helkorn stempel på etiketten.

Tips og advarsler


 • Da jeg var i stand til å holde min ektefelle på hele korn, høy fiber og lite sukker diett, var han i stand til å kontrollere sin type 2 diabetes mye bedre og med langt mindre medisinering. Men dette kan eller ikke kan fungere for andre diabetikere!
 • Bruk frukt eller i det minste et naturlig søtningsmiddel som honning, naturlig brunt sukker eller ekte lønnesirup å blidgjøre mat, bruker så lite som mulig!
 • Utforsk ditt valg når du velger mat for deg og din familie, og velge de sunnere valg når det er mulig!
 • Personlig mener jeg at økologisk mat er sunnere valg for oss alle. Men, innser jeg at de kanskje ikke være lett tilgjengelig for alle.


 • Previous:mat for behandling av depresjon Next:hvordan å gå ned i vekt uten å endre kosthold

  Relaterte artikler


 • hvordan du styrer cravings med hydrering
 • hvordan du legger til mer krom til kosthold
 • hvordan gjøre sunne kylling anbud
 • hvordan å lage en sunn smoothie
 • hvordan legge til sunt fett i kostholdet ditt
 • hvordan få vekten med et raskt stoffskifte
 • hvordan å følge volumetrics spise plan
 • hvordan du får en daglig dose av vitamin d
 • hvordan å spise for å holde følelsen unge
 • hvordan å gå ned i vekt med den 7-dagers diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com