hvordan du skal gå på et godt, sunt og komplett kosthold

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2011-12-03
Det er noen prinsipper for å forstå når du oppretter en diett som er komplett, sunn og hyggelig. Beløpet, variasjon og moderasjon av maten du spiser kan avgjøre om kosthold vil nytte eller skade helsen din
en.
Mengden mat du spiser er den viktigste determinant for vektkontroll. Hvis du spiser for mye du vil opp i vekt, og hvis du spiser for lite vil du miste den. Hvis du allerede er i en sunn vekt, bør du spise akkurat rett mengde for å unngå svingninger. For å få et godt inntrykk av hvor mange kalorier du bør spise på en dag, bruker du alt på ett Helse Kalkulator (link nederst på denne siden under ressurser). Basert på din høyde, alder, vekt og fysisk aktivitetsnivå, vil kalkulatoren kunne oppdage en ideell vekt og kalori inntaket for deg.
To.
Variasjon er et annet viktig element i et sunt kosthold. Hver dag det er en viss mengde av vitaminer og mineraler som du skal ta i. Ulike matvarer har forskjellige nivåer av vitaminer /mineraler og siden det er ingen perfekt mat som inneholder alle av dem, den eneste måten å få ditt daglige behov er å spise en lang rekke matvarer.
Tre.

Generelt, frukt og grønnsaker har den høyeste mengder næringsstoffer-vitaminer og mineraler. Du bør inkludere dem i kostholdet ditt hver eneste dag. Du bør også sikte på å inkludere ulike typer i kostholdet ditt. En enkel måte å gjøre dette på er å kjøpe forskjellige de hver gang du går shopping.
Fire.
Den første uken spiser epler, og neste gang du går ut for dagligvarer, få druer, så kirsebær, ferskener og listen fortsetter og fortsetter. Prøv ikke å bli fiksert på en favoritt frukt eller grønnsak. For eksempel, appelsiner er høy i vitamin C, men har lite vitamin E. Hvis alt du spiste var appelsiner, vil du få nok av enkelte vitaminer og lite av andre. Variety gjør også kosthold forskjellige som vil holde den fra å bli gammel og bedervet.
Fem.
Moderasjon vil la deg spise hva du vil samtidig være sunn. De fleste matvarer kan være del av et sunt kosthold hvis du ikke spiser for mye av det. Hvis du elsker is, gå videre og spise det, men sørg for å ikke ha for mange porsjoner. Sjekk ernæring etiketten for å finne ut hva 1 eller 2 porsjoner er. Hvis det passer inn i ditt daglige kalori tildeling, gå videre og nyt deg selv. Problemer oppstår når du har en hel pose med chips eller en halv boks med cookies.
6.
En god, komplett og sunt kosthold vil forbedre måten du føler, ser og leve. Det vil gi deg mer energi og mulighet til å delta i aktiviteter du kanskje har gått glipp av. Bare fordi en diett er sunn gjør det ikke kjedelig, bland eller smakløst. Med din kreativitet, gjør du ditt kosthold så hyggelig som du vil den skal være.

Tips og advarsler


 • Du kan få mer hjelp ved å lese og legge til kosthold og mosjon fora som er knyttet under.


 • Previous:mat for behandling av depresjon Next:hvordan du velger en god og sunn snacks

  Relaterte artikler


 • hvordan unngå økende vekt på halloween
 • hvordan gjøre hjernen mat
 • hvordan å gå ned i vekt med Adipex
 • hvordan du kan nyte ferien uten å legge på mye vekt
 • hvordan du velger vekttap makt mat
 • detox og depresjon
 • kostanbefalinger for angst og depresjon
 • hvordan unngå kunstige søtstoffer
 • hvordan planlegge en diett tidsplan
 • hvordan å gå ned i vekt den late måten.
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com