lakseolje og depresjon

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2010-01-12
Laks olje har lenge vært en alternativ kilde til Omega-3 tilskudd for kroppen. Nyere studier viser at Omega-3 er viktig i behandling av depresjon og spesielt bipolar lidelse. Faktisk, det er en omfattende mengde forskning å utvikle rundt forholdet mellom laks olje og behandling av depresjon. I moderasjon, serverer laks som et sunt tillegg til ens ukentlige kosthold. Her er noen flere fakta du bør vite

lakseolje og depresjon

The Journal of Affective Disorders publiserte en 1998 studie der forskerne nevnt betydelig lavere nivåer av Omega-3 i de røde blodceller membraner av pasienter med depresjon. Etter denne studien var et bredt spekter av tester på kontrollerte grupper av både pasienter med bipolar lidelse og de som lider av klinisk depresjon, alle å finne at over en kort periode, like mye som fire uker, igangsette kun 9,6 gram fiskeolje per dag viste en signifikant økning av Omega-3 i blodet som resulterer i en reduksjon av depressive humør.

Historie

I 1980 ble det funnet at Inuti folk hadde lav forekomst av hjertesykdommer som følge av en rik fisk kosthold. Det ble senere konkludert med at Omega-3 fettsyrer i fisken var det beskyttet deres hjerter. Den aller første studien gjort på effekten av Omega-3 var en Harvard pilotstudie gjennomført i 1999 på 30 bipolar lidelse pasienter. Halvparten av fagene fikk 9,6 gram fiskeolje kapsler, fikk den andre halvparten olivenolje. Rettssaken var planlagt å gå på i ni måneder, men ble stoppet etter fire måneder på grunn av fantastiske resultater, når Omega-3-gruppen forble i remisjon mye lengre enn placebo pasienter. I 2003 økte dosen paradokset ble dannet av Stanley Foundation Bipolar Network. Gruppen gjennomførte en studie på 59 deprimerte pasienter og fant at de som ble behandlet med 6 gram per dag ikke har synkende depresjon nivåer avsløre at for å behandle depresjon med fiskeolje minst 9,6 gram per dag må gis til pasienten.

Behandling for Bipolar Disorder

I følge Web MD, Omega-3 fettsyrer er svært effektive i behandling av humørsvingninger av pasienter med bipolar lidelse, en viktig inngangsport lidelse til klinisk depresjon. Tradisjonelt har det vært svært få vellykkede behandlinger for denne tilstanden, som kan være revolusjonerende i behandling av bipolar lidelse.

Andre helsefordeler

Omega-3 støtter hjernen og nervesystemet og lakseolje er et av de rikeste kildene av Omega-3. Laks olje har også vært nevnt å forebygge Alzheimers sykdom, i tillegg til hjertesykdom gjennom lavere triglyserider og øker HDL kolesterol, som er anerkjent som det gode kolesterolet. Omega-3 fettsyrer virker også som en antikoagulant for å hindre at blod fra clotting, og redusere høyt blodtrykk.

Advarsler

Laks er kjent for å ha mye fett, og mens disse er Omega-3 fettsyrer og er regnet for å være sunt fett, for mye av alle typer fett kan føre til høyt blodtrykk, diabetes, og i det lange løp, potensielle hjertestans. Ved bruk av høye doser av lakseolje å behandle klinisk depresjon, er det beste for deg å få tilgang til Omega-3 trenger du gjennom bruk av fiskeolje kapsler, i motsetning omfatter selve laksen i kosten din.


Previous:gjør en høy-protein diett forårsake depresjon? Next:kosttilskudd for barn med angst og depresjon

Relaterte artikler


 • ernæring og depresjon
 • hvordan du bruker kosthold, mosjon og mer for å unngå depresjon
 • hvordan du miste vekt mens behandling av depresjon
 • hva er kosthold kosttilskudd for depresjon lettelse?
 • hvordan du får en rumpe som Jessica Biel
 • hvordan å gå ned i vekt på cardio diett
 • hvorfor fedme fører til depresjon
 • en depresjon detox diett
 • Slik trening for magemusklene
 • hvordan hjelpe mineraler gjøre med depresjon?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com