kosthold og depresjon

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2010-01-12
Depresjon har mange fysiske og psykiske symptomer. Folk snakker ofte om kostholdet om å forbedre helsen din, men hva du spiser kan forbedre din mentale helse også. Se gjennom kosthold for å avgjøre hvilke justeringer du kan gjøre for å forbedre deg depresjon symptomer. Rådfør deg med lege eller mentale helse-leverandøren hvis du opplever selvmordstanker eller ikke ser noen forbedring som følge av kostholdet modifikasjoner

Underernæring og depresjon

De fleste mennesker ikke spise opp en komplett diett. Med andre ord, mange voksne har noen grad av vitamin og mineral mangler. En del av denne er et resultat av mat som er næringsrikt mangelfull. Utover dette, de fleste bruker et begrenset utvalg av frukt, grønnsaker og essensielle proteiner. De viktigste ernæringsmessige elementene mangler fra de fleste dietter er folsyre, vitamin B-gruppen (B6, B12, tiamin, riboflavin og pantotensyre), fettsyrer og tryptofan. Ved å spre din diett for å inkludere et bredere utvalg av matvarer, vil du forbedre din ernæringsmessige inntak og kan lindre noen symptomer på depresjon. Ditt kosthold også bør omfatte flere meieriprodukter og protein produkter.

Fettsyrer

I følge Dr. Andrew McCulloch av Mental Health Foundation i Storbritannia, er hjernen i hovedsak består av "essensielle fettsyrer, vann og andre næringsstoffer. " På grunn av dette, hvis du ikke spiser nok fettsyrer, er du ikke forsyne hjernen med de materialene den trenger.
Fettsyrer, som for eksempel omega-3 fettsyrer, finnes i fet fisk som makrell, tunfisk, laks og sild. De er også funnet i mandler, linfrø og druekjerneolje. Disse kan regnes som "hjernen mat" og vil hjelpe hjernen din fungere mer effektivt, redusere depresjon symptomer.

Alkohol

De fleste drikker et glass vin eller to når de føler seg stresset eller ned. Alkohol slapper deg fordi det er en depressant. Noen få drinker kan gi en rask flukt, men i det lange løp, vil alkohol bare øke din depresjon. I tillegg kan alkohol forhindre absorpsjon av vitaminer og mineraler, og dermed øke vitamin mangler som bidrar til depresjon. Hvis du er deprimert, kan det være best å fjerne alkohol helt eller drink i ekstremt beskjedent.

Koffein og sukker

Et stort problem i depresjon er ikke å ha noe energi eller følelse utslitt. En rask løsning kan være å ha en brus eller drikke en kopp kaffe. Men dette kan fremheve problemet med tretthet og økt depresjon symptomer av to grunner. Først krasjet etter inntak av koffein og sukker kan la deg følelsen tregere enn før. Sekund, regelmessig inntak av koffein reduserer kroppens evne til å produsere nevrotransmittere som adenosin, dopamin og serotonin. Redusert dopamin og serotonin nivåer ses hos personer som lider av depresjon. For å forbedre din mentale helse, redusere koffein og sukker til sporadiske og moderat forbruk.

Supplements

Hvis du er deprimert, bedre kosthold og redusere negative kosten påvirker kanskje ikke være nok til å hjelpe deg. Du bør ta et daglig vitamin supplement i tillegg til en flytende supplement av kolloidale mineraler. Du kan også ta fiskeolje for å bedre fatty acid forbruk. Serotonin tilskudd kan hjelpe deg med å forbedre energi og humør.


Previous:kostanbefalinger for angst og depresjon Next:matvarer som bidrar til å bekjempe depresjon

Relaterte artikler


 • hvor å miste vekt på e-dietter
 • hvordan diagnostisere en vitamin mangel
 • en depresjon detox diett
 • lakseolje og depresjon
 • hvordan planlegge body-for-livet måltider
 • angst og depresjon kosthold
 • hvordan du miste vekt mens behandling av depresjon
 • hvordan stoppe økende vekt med alderen
 • hvordan å gå ned i vekt på ultrametabolism kosthold
 • hvordan legge til protein
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com