kostanbefalinger for angst og depresjon

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2010-01-12
Angst er en tilstand som innebærer overdreven bekymring, følelser av engstelse, avbrutt søvn og kronisk stress. Symptomene på angst involverer muskelspenning, risting, takykardi, pusteproblemer, rikelig svette, utmattelse, søvnforstyrrelser og irritabilitet. Noen ganger angst kan føre til andre problemer som sosial isolasjon og depresjon. Faktisk, depresjon og angst deler lignende symptomer, kan depresjon intensivere din angst, og vice versa. Heldigvis, kan noen kosttilskudd endringer å lindre problemer med angst og depresjon.

Blood Sugar

Når forbruker måltider, for å redusere angst, må du spise flere mindre måltider gjennom dagen. Spise med mer frekvens lar kroppen din til å holde blodsukkeret stabilisert. Extreme oppturer og nedturer i blod sukker nivåer har en direkte innvirkning på humøret ditt, blodsukkeret nedturer er forbundet med trøtthet og depresjon, mens høyt blodsukker kan gjøre deg svært spent og engstelig.

Komplekse karbohydrater

Du bør få rikelig med komplekse karbohydrater, og du må redusere inntaket av enkle karbohydrater eller mat med liten næringsverdi. Mat kilder for komplekse karbohydrater inkluderer ting som belgfrukter, brød, ris, pasta og stivelsesholdige grønnsaker. Legge disse matvarene til ditt daglige inntak vil hjelpe deg å få den energien du trenger fra maten du spiser og unngå tretthet som er til assosiert med angst og depresjon. Unngå enkle karbohydrater og sukker vil bidra til å holde deg roligere og mindre opphisset, også.

Tryptofan

Tryptofan er nødvendig av hjernen din, slik at hjernen kan produsere humør forandre kjemikalier som slappe deg. Kroppen er avhengig av tryptofan, en aminosyre, til å produsere serotonin og niacin, serotonin vil selvsagt bidra til å stabilisere humøret. Konsumere matvarer som inneholder tryptofan kan hjelpe i å lindre depresjon og inkluderer mat kilder omfatter bananer, ost, kylling, egg, fisk, melk, nøtter, havre, peanøttsmør, peanøtter, fjørfe, gresskarfrø, sesamfrø, soya, tofu, og kalkun.

5-hydroxytrptophan

Komme nok 5-hydroxytrptophan kan reise senket nivåene av serotonin i hjernen. Faktisk oppfører 5-hydroxytrptophan som en anti-beroligende, og det er faktisk en forløper til serotonin produksjonen. Mat kilder ikke tilby deg 5-hydroxytrptophan, men tryptofan er i matvarer som er nødvendig for kroppen å lage fem-hydroxytrptophan naturlig. Du kan supplere din diett med 5-hydroxytrptophan ved å ta 50 mg av 5-hydroxytrptophan en til tre ganger daglig, men et tillegg på 5-hydroxytrptophan bør ikke brukes sammen med antidepressiva, serotonin-nivået kan bli altfor høy.

Omega 3-fettsyrer

Tre til ni gram en dag med omega-3 fettsyrer er en behandling for depresjon. Denne behandlingen bør ikke brukes hvis du tar blodfortynnende, fordi kombinasjonen av omega-3 fettsyrer og blodfortynnende setter deg på en økt risiko for blødning. Mat kilder omfatter flaxseeds, rapsolje, valnøtter, krill, alger, valnøttolje, gresskarfrø og soyabønner. Omega-3 fettsyrer kan inntas i en dose på 3 g per dag for å unngå problemer med blødninger, høyere doser bør overvåkes av lege.

Vitamin B6

Komme i tilstrekkelige mengder vitamin B6 kan hjelpe lindre problemer med depresjon. Dette vitamin kan hjelpe i å heve serotonin, og dermed redusere depressive symptomer. Litt mat kilder for B6 omfatter kylling, tunfisk, laks, kli, ris, kalkun, biff lever, linser, melk, reker, ost, gulrøtter, solsikkefrø og hvete bakterie. Du trenger minst 1,3 mg av denne vitamin for å få et tilstrekkelig inntak hver dag.


Previous:detox og depresjon Next:kosthold og depresjon

Relaterte artikler


 • hvordan å gå ned i vekt på Medifast kosthold
 • kosthold og depresjon
 • hvordan diagnostisere en vitamin B-mangel
 • hvordan man skal vurdere vekttap planer
 • hvordan å utføre barnevogn aerobic å gå ned i vekt baby
 • detox og depresjon
 • hvordan å gå ned i vekt på T-banen kosthold
 • en depresjon detox diett
 • gjør en høy-protein diett forårsake depresjon?
 • hvor å miste vekt på e-dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com