kan lavt jern føre til depresjon?

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2010-01-12

Depresjon-symptomer

Når vi puster inn, er at oksygenet i luften overført fra vår lungene inn i blodet via små blodkar. Røde blodceller plukke opp oksygen molekyler og overføre dem gjennom hele kroppen. Normal røde blodlegemer har nok av kjemikalie som kalles hemoglobin til å absorbere oksygen molekyler og overføre i kroppen.

I en kropp som mangler jern, er utilstrekkelig hemoglobin produseres. Dette resulterer i deformert, mindre og færre røde blodlegemer. Uten riktig mengde oksygen når hjernen og andre vitale organer, tretthet setter inn Trøtthet, dårlig konsentrasjon og humørsvingninger er alle tegn på depresjon, så vel som tegn på lavt jern. Uten en medisinsk diagnose, er det umulig å si hva som forårsaker symptomene.

Jernmangelanemi

Lav jern, eller jernmangel anemi, har flere årsaker. Indre blødninger som magesår kan føre til anemi. Et dårlig kosthold er en annen. Hos kvinner, graviditet eller tunge menstrual sykluser er en viktig årsak til lavt jern nivå. Andre typer av jernmangel anemi kan være forårsaket av visse reseptbelagte medisiner.

En enkel blodprøve kan avgjøre om depresjonen du føler er forårsaket av lavt jern nivå. Den gode nyheten er at lav jern, spesielt hvis den er forårsaket av kosthold eller graviditet, er lett korrigert. I de fleste tilfeller et strykejern supplement vil være foreskrevet. Følg veiledningen som er gitt til deg akkurat. Selv om symptomene blir bedre, ikke stoppe jerntilskudd uten å konsultere med en lege.

Hvis anemi er forårsaket av indre blødninger eller andre medisinske problemer, jern kosttilskudd pluss andre behandling vil bli diskutert. Lavt jern nivå som er forårsaket av medikamenter kan kreve en endring i resept. Det er derfor det er viktig å se en lege hvis symptomene på depresjon fortsette lenger enn en uke.

Forbedre Diet

En måte å unngå depresjon forårsaket av lavt jern nivå er å spise en sunn diett. Matvarer som er rike på jern bør innlemmes i enhver livsstil som en del av å spise sunt

Popeye hadde det riktig:. Spis spinat. Men ikke har et glass melk eller meieriprodukter produkt med det. Kalsium kan hemme opptaket av jern. Alle mørkegrønne bladgrønnsaker inneholder jern. Kale, grønne grønnsaker, rødbeter greener, spinat og mørk grønn og rød salat er gode kilder til jern. En annen veldig god kilde til jern er vannmelon. Det bør være vannmelon som har rødt kjøtt (frø eller ingen frø, spiller det ingen rolle). Spise riktig kan bidra til å forhindre depresjoner forbundet med lavt jern nivå.


Previous:gjør phentermine forårsake depresjon? Next:matvarer som hjelper mot depresjon

Relaterte artikler


 • hvordan diagnostisere en vitamin B-mangel
 • hvordan å gå ned i vekt på ultrametabolism kosthold
 • hvordan å kjøpe sunne egg
 • en depresjon detox diett
 • hvordan diagnostisere en vitamin mangel
 • Slik trening for magemusklene
 • hvordan å gå ned i vekt med sjokolade kosthold
 • hvorfor fedme fører til depresjon
 • lakseolje og depresjon
 • angst og depresjon kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com