hvorfor fedme fører til depresjon

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2010-01-12
Fedme og depresjon er sterkt knyttet sammen, selv om mange ikke skjønner at det er mer enn én årsak til dette. Fedme har mange helsefare, og depresjon er en som ikke kan overses

Hva er Connection?

Det har vært noen debatt om hvorvidt depresjon forårsaker fedme eller overvekt fører til depresjon. Dette er en "høna eller egget" argument som de to er veldig mye sammen. Mange ganger når en deprimert overvektig person har mistet vekt, tones depresjon bort også.

Psykologiske

En del av grunnen til fedme fører til depresjon er psykologisk. Overvektige mennesker har en tendens til å være veldig selv bevisst på sitt utseende, og at utslipp over til lav selvfølelse, nervøsitet å snakke med "vakker" folk, og også åpner døren for urettferdig selv eksamen.

Sosial

sosialt press definitivt har en rolle i obese folk blir ulykkelige. Hvis en person er sjenert eller redd for å sosialisere, er at ensomhet kommer til å forårsake depresjon. At mangel på selvtillit kommer til å gjøre det enda vanskeligere å sosialisere, og den onde sirkelen fortsetter.

Hormoner

En persons hormoner faktisk endring når de er overvektige. Kroppen jobber hardt for å holde den rette balansen, men i overvektige individer at balansen blir slått skakke og kroppen produserer mer kortisol, et stresshormon som øker stress og samtaler for kroppen å lagre mer kroppsfett. Dette hormonet ubalanse er en viktig årsak til at fedme fører til depresjon, og hvorfor det kan være så vanskelig for overvektige personer å trekke ut av disse vaner.

Biologisk

Det er mange biologiske årsaker utenfor hormoner som bidrar til å forklare hvorfor fedme fører til depresjon. Den ekstra vekten forårsaker stress på bein, muskler og ledd. Dette fører til flere skader eller bare mer "sårhet. " Dette fører til å være sliten og i smerter som også vil bidra til depresjon.

Samfunnssikkerhet

Til slutt, er det mange samfunnsmessige grunner til at fedme kan føre til depresjon. Det er bøller som gjør narr av fete mennesker og "vakker" tynne mennesker som vil spotte en overvektig person. Det er store samfunnsmessige press for å være tynn, og når en overvektig person er bombardert med disse bildene, kan det ende opp med deprimerende dem.


Previous:hvordan stoppe vektøkning depresjon Next:hvordan du styrer depresjon mens miste vekt

Relaterte artikler


 • ernæring og depresjon
 • hvor å fastsette lav glykemisk mat
 • hvor å miste vekt på den spesielle utfordringen k
 • hvordan du miste baby vekt som Heidi Klum
 • hvordan du gjør øvelser med en baby
 • hvordan å gå ned i vekt med sjokolade kosthold
 • detox og depresjon
 • hvordan å gå ned i vekt med Wu-lange te
 • Slik trening for magemusklene
 • hvordan å drikke nok vann hver dag
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com