gjør en høy-protein diett forårsake depresjon?

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2010-01-12

High-Protein Farene

Mens høy-protein dietter er ofte spioneringen som helsebevisste vekt-tap-løsninger, de er forbundet med mange farer. Mayo Clinic ernæringsfysiolog Katherine Zeratsky advarer at mens høy-protein dietter er trygge som kortsiktige løsninger, kan de bli farlige når forbrukes over lang tid. High-protein dietter er assosiert med osteoporose, leversykdom, nyre steiner, vitamin mangel, forstoppelse og andre komplikasjoner. Over en lengre tidsperiode, kan høy-protein dietter negativt påvirker hjernens kjemi, som fører til depresjon og andre stemningslidelser. For å minimere risikoen, bør folk med en historie av stemningslidelser unngå høy-protein diett, bortsett fra under råd fra en kvalifisert fagperson.

Protein og Serotonin

Judith J. Wurtman, en representant for ernæring og atferd studier Gruppe av Massachusetts Institute of Technology, rapporterte i 1996 at høy-protein diett kan påvirke nivåer av serotonin, et signalstoff som spiller en nøkkelrolle i å heve humøret. Wurtman fortalte Medical Tribune News Service at langvarig inntak av en høy-protein diett kan redusere hjernens opptak av L-tryptofan, en av serotonin er amino acid forløpere. Disse endringene er vanligvis små, men de kan være svært alvorlig hos mennesker med en historie med depresjon eller værsyke.

Mangler og depresjon

Redusert-kalori dietter, inkludert høy-protein dietter, er ofte forbundet med depresjon grunn av økt risiko for vitamin mangel. High-protein dieters spise mindre frukt, grønnsaker og hele korn enn dieters etter en mer balansert diett. I fravær av disse næringsrik mat, kan dieters utvikle mangler i humør-regulering vitaminer og mineraler. Mangler i folsyre, Inositol, magnesium og andre næringsstoffer kan forekomme i strenge høy-protein dieters, og disse drastisk øke depresjon risiko. Med råd fra en lege eller ernæringsfysiolog, kan noen høy-protein dieters velger å ta et multivitamin-eller L-tryptofan supplement for å minimere kostens innvirkning på humøret.


Previous:hvordan unngå depresjon når du opp i vekt etter slanking Next:lakseolje og depresjon

Relaterte artikler


 • hvordan diagnostisere en vitamin mangel
 • mat for behandling av depresjon
 • hvordan planlegge body-for-livet måltider
 • den beste dietten for depresjon
 • hvordan diagnostisere en vitamin C-mangel
 • hvordan man kan kjøpe flaskevann online
 • hvordan du styrer depresjon mens miste vekt
 • hvordan justere en feil skala
 • hvorfor fedme fører til depresjon
 • angst og depresjon kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com