ernæring og depresjon

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2010-01-12
Mens kosthold alene ikke kan behandle eller kurere depresjon, kan kostholdet påvirke din mentale tilstand. Hjernen er abuzz med aktivitet, stadig trenger verktøyene som finnes i mat for å fungere. De viktigste næringsstoffene ansvarlige for humøret er glukose (brutt-hverandre karbohydrater), serotonin, endorfiner og aminosyrer. Mat enten gir eller holder disse kjemikaliene stabil. Noen dietter er flinkere til å holde disse kjemikaliene balansert enn andre, og visse matvarer kan bidra direkte påvirke disse nivåene

Stabiliser Energy Levels

Hvis du er konstant sliten eller underernærte, vil hjernen din relé som informasjon i form av irritabilitet og depresjon. For å opprettholde energinivået, spise riktig type mat er viktig --- visse matvarer har ulik effekt på blodet enn andre. For eksempel, mat høy i enkle karbohydrater forårsake en topp i blodsukkeret etterfulgt av et krasj, denne reaksjonen kan resultere i følelse sløv, trett og trukket tilbake mens kroppen takler stabilisere blod-sukker nivåer.

Andre matvarer, som høy fiber frukt, har en stabiliserende effekt på blodsukkeret. Svisker, for eksempel, gir et løft i energi nivå på grunn av naturlig sukker, men fiber hindrer kroppen mot krasj. Denne combo av frukt og fiber holder kroppen din med stabile energinivåer og dermed et bedre humør.

Unngå mineralmangler

Visse mineraler har ansvar for hjernens kjemi, noe som kan påvirke humøret. Magnesium er et slikt mineral. Ifølge en artikkel i den irske Independent, å ha sunne nivåer av magnesium holder energinivået stabilt, som igjen holder humøret stabilt. Selen er et annet mineral knyttet til samlede lykke.

Spis mat med høyt fettsyrer

The University of Maryland Medical Center forteller at omega fettsyrer er langkjedede kjemikalier som er kritiske for hjernen helse. Mangel på fettsyrer er tretthet, humørsvingninger og, du gjettet det, depresjon. Den vanskelige delen av disse unnvikende fettsyrene er at kroppen ikke produserer dem naturlig, så du må få dem fra maten. Bortsett fra humøret, omega fettsyrer begrense risiko for kreft og leddgikt. Til tross for viktigheten av disse fettsyrene, mange amerikanere er mangelfull i dette viktige stemningsstabiliserende næringsstoffet.

Foods som Elevate Mood

Enkelte matvarer inneholder alle disse humør-forsterke egenskaper. Magnesium og selen-rik mat finnes i nøtter og frø. Kakao er et annet humør-løfte maten, som er en grunn kvinner begjærer sjokolade under menstruasjon. Som anbefalt av Lisa Drayer, forfatter av boken "Beauty Diet," Bare spise en liten firkant av sjokolade, jo mørkere jo bedre. Mørk sjokolade har mindre sukker og melk enn vanlig melkesjokolade. For en fullstendig liste over mineral-rike matvarer, se Ressurser nedenfor.

Nøtter og frø er også høy i omega-3 fettsyrer. Selv om du bør begrense mengden fisk høyt i kvikksølv, som sverdfisk, andre sjø mat, som laks, er gode kilder til fettsyrer. Andre kilder til omega-fettsyrer er linfrø og gresskar og solsikkefrø. Ikke bland fettsyrer med fetende mat. Ikke alle oljer er de samme, og kokt oljer fra stekt mat forårsake skade på cellenivå. Hvis mulig, velg rå, ubehandlet nøtter.

Advarsel

Mens maten påvirker hjernen, kan maten ikke alltid utbedre problemer som for eksempel hvordan hjernen din sendere motta og behandle kjemikalier. Det er som et e-postsystem --- du kunne skrive det beste brevet noensinne, men hvis e-messenger er feil, kvaliteten på informasjonen videresendt er irrelevant. Skulle dette være problemet, vil kosthold ikke behandle eller kurere depresjon. Best innsikt på administrasjon av depresjon er fra en lege eller terapeut.


Previous:mat som bekjempe depresjon Next:den beste dietten for depresjon

Relaterte artikler


 • hvordan man skal vurdere vekttap planer
 • hvor å fastsette lav glykemisk mat
 • hvordan du miste baby vekt som Heidi Klum
 • angst og depresjon kosthold
 • hvordan diagnostisere en vitamin B-mangel
 • hvordan justere en feil skala
 • hvordan å gå ned i vekt på T-banen kosthold
 • hvordan du oppretter en e-dietter profil
 • hvordan å gå ned i vekt på Jillian Michaels kosthold
 • hvordan hjelpe mineraler gjøre med depresjon?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com