om epler

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-09-07
Epler er en av de mest populære og deilige frukter i verden. Sytti-fem prosent av amerikanerne navnet epler som en av deres favoritt sunn snacks. Uttrykket "Et eple om dagen holder doktoren borte" kunne ikke ringe sannere. Ikke bare er epler næringsrik, men de er også veldig saftig og velsmakende. Dette pomaceous frukt kommer i mange forskjellige varianter og har mange programmer når det kommer til baking og matlaging

Du trenger:.
Positivt tankesett
. støttende venner og familie.

Typer

Det finnes over 2500 typer epler dyrket i USA alene. De mest populære eplet typer er Granny Smith, Red Delicious, Golden Delicious, McIntosh, Rome Beauty, Stayman, Jonathan, York Imperial, Winesap og Newtown Pippin.

Fordeler

Epler har mange helsemessige fordeler. De er kjent for å senke kolesterolet og redusere risikoen for slag, iskemisk hjertesykdom, prostata kreft, astma og type II diabetes. Også spiser mye epler kan forsvare hjernen mot oksidativt stress. Epler er gode på beroligende acid refluxl. I tillegg, epler er lav i kalorier, natrium og kolesterol, og høy i fiber i tillegg til mange vitaminer og mineraler. er

Historie

Selv om epler ofte sett på som et All American frukt, stammer de tusener av år siden i Europa. Apple fortsatt har blitt oppdaget går så langt tilbake som til jernalderen, i innsjøsedimenter i Sveits. Det er også mange bevis som tilsier epler var vanlig i steinalderen. Epler også fikk en fremtredende omtale i Shakespeares "Henry V" i det sekstende århundre.

Geografi

Epler dyrkes i alle 50 stater, og dyrket kommersielt i 36. Stater som produserer det høyeste beløpet av epler er Pennsylvania, California, Virginia, Washington, Michigan og New York. I 2006, Washington produserte 58 prosent av alle eplene dyrkes i landet.

Expert Insight

Det er en god idé å vite hvordan du skal bedømme og evaluere epler før de kjøper dem. Sørg for at noen epler du kjøper er fast, ikke grøtaktig, og ikke har blåmerker. Også de mer livlige farger i eplet er (om eplet er rødt, grønt eller gult), jo mer flavorful og deilig det skal være.


Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:hvordan bruke et korsett til å gå ned i vekt

Relaterte artikler


 • å spise sunt før og under svangerskapet
 • om epler
 • hvordan å forberede et hjem salatbar
 • hvor å miste vekt fort!
 • hvordan å identifisere symptomer på kalsium ubalanse
 • hvordan å sprenge fett på kun 8 minutter om dagen!
 • hvordan du skal gå på den beste dietten plan
 • hvordan å miste vekt og holde den av
 • hvordan å raskt å gå ned i vekt
 • hvor å miste vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com