om den kjemiske sammensetningen av en potet

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2012-09-09
Long et kosttilskudd stift i Europa og Amerika, i de senere år har poteten har vunnet popularitet over hele verden, på grunn av sin imponerende avling. Men det er ikke bare hvor mye poteter som kan dyrkes per acre som gjør dem en opplagt løsning for å mate en sulten befolkning. Det er det som i poteter som gjør dem verdt å spise

Identification

Etter vekt, er den gjennomsnittlige rødbrun potet om lag 78. 3 prosent vann. Etter vann, stivelse og sukker komponere det meste av poteten kjemiske innhold på om lag 18 prosent. Ikke-fordøyelige karbohydrater-eller fiber-i form av cellulose og pektin utgjør en ny 0,4 prosent av poteten. En annen 2,2 prosent av potet er protein, er 0,1 prosent fett, og den siste 1 prosent er ikke-organisk mineral forbindelser, hovedsakelig i eller på skallet.

Funksjon

Karbohydrater inkludert sukker, stivelse og fiber anlegg er hva gjør poteten en spesielt god mat. Karbohydrater er kjemikalier laget av karbon, hydrogen og oksygen, som til sammen danner molekyler av ulike størrelser. Kompleksiteten av molekylet bestemmer karbohydrat funksjon. Sukker er den minste og enkleste karbohydrater, de gir rask energi. Potetstivelse er litt mer komplisert enn sukker, men likevel enkel nok til at det er en relativt rask energikilde.

Misforståelse

Hvis du skyr poteten, fryktet at den er full av tomme stivelse kalorier, kan du plukke opp gaffelen og grave i en velsmakende starte boring igjen. En raus porsjon med kalium-så mye som 46 prosent av gjennomsnittlig voksen daglige behov-er blant de kjemiske bestanddeler av poteten, sammen med andre mineraler. Dette kombinert med potet rike tilgang på karbohydrater gjør poteten en fantastisk energi mat for idrettsutøvere, og en næringsrik stift stivelse ved å bygge et balansert kosthold.

Hensyn

De kjemiske innhold og næringsverdi av en potet endringer avhengig av hvordan den er lagret og hvor lenge den er lagret. Ved temperaturer rundt 40 grader Fahrenheit, enzymer bryter potet stivelse ned til enklere sukkermolekyler, som resulterer i en søt smaker potet. Dette er grunnen poteter, spesielt de med et høyere innhold av stivelse, ikke bør oppbevares i kjøleskap. Det vitaminer i en potet endring med oppbevaring også. Poteten er ikke kjent for sitt vitamin C innhold. Dette er ikke fordi vitamin C ikke forekommer i anlegget, men fordi det er tapt under lagring og tilberedning.

Advarsel

Poteter grønt når de utsettes for lys, på grunn av klorofyll produksjon. I potet, signaler produksjon av klorofyll også tilstedeværelsen av solanine-et giftig kjemisk felles for alle poteter og andre medlemmer av søtvier familien. En litt grønn potet utgjør sjelden noen risiko for mennesker og løsningen er enkel-løsne eller klippe bort den grønne delene av potet før du bruker den. Men hvis det indre av potet er grønn, kast den.


Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:hvordan mat kombinerer

Relaterte artikler


 • Hva er fordelene med sesamfrø olje?
 • om levering diett planer i San Jose, California
 • hvordan du kan øke stoffskiftet naturlig
 • hvordan unngå usunn mat tilsetningsstoffer
 • hvordan finne et helse-coach
 • Slik finner bærekraftig sjømat
 • Hva skolegang gjør en ernæringsfysiolog trenger?
 • hvordan man skal håndtere laktose intoleranse
 • hvordan å blande en post-workout protein shake
 • hvordan du skal gå din vei til vekttap
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com