hva er en lav carb diett?

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2012-09-06
Low carb dietter en gang ble de mest populære kosthold, og mange mennesker fortsatt tror på dem i dag. Men det er bekymringer over hvorvidt de er veldig sunt, og hvis de er effektive i å hjelpe deg å miste vekt. Nedenfor er noen ideer til å vurdere før du tar fatt på en lav carb diett

Du trenger:. .
Penger for dagligvarer
viljestyrke.

Historie

Det første lavt førerhus diett som ble populære i USA ble utviklet av Dr. Irwin Stillman i 1967 med sin bok The Doctor's Quick Vekttap Diet. Dette programmet anbefalte en høy protein, lav karbohydrater og lite fett kosthold. Low carb dietter ikke blitt mainstream før 1972 da Dr. Robert Atkins publiserte Dr. Atkins 'Diet Revolution. Denne dietten, i motsetning til sin forgjenger, først og fremst fokusert på å begrense karbohydrater, men ikke fett. Bildet øverst i denne artikkelen viser en lav carb diett næringspyramiden, ikke USDA pyramiden. Den lave cab craze virkelig treffer på 1990-tallet. Dr. Atkins oppdatert boka til Dr. Atkins 'New Diet Revolution. Flere andre leger og ernæringsfysiologer begynte også å utgi liknende bøker også. Denne praksisen spredte seg til andre land og selv begynte å effekten restauranter og matprodusenter som deres inntekter led. Men, som flere mennesker fulgte disse diettene, var det økende bekymring for deres sikkerhet på grunn av den høye fettinntaket. Sakte, gjennom årene, har endringer blitt gjort, og nye anbefalinger har dukket opp.

Identification

Karbohydrater er delt inn i to kategorier, enkle og komplekse. Enkle karbohydrater finnes i sukker (både bord og flytende, slik som honning og sirup), frukt og meieriprodukter. De brytes ned og absorberes raskt i kroppen og gir deg den raskeste energikilde. Fordi de er absorberes raskt, hvis kroppen ikke bruke dem for energi med en gang, er de konverteres og lagres som fett.
Komplekse karbohydrater trenger å bli brutt ned og og gi energi til kroppen saktere, men raskere da protein eller fett. På grunn av denne langsomme absorpsjonen de er mindre sannsynlig å bli lagret som fett, og de også øke blodsukkernivået saktere også. Komplekse karbohydrater er stivelse som finnes i brød og pasta, korn, bønner og rot grønnsaker som poteter.
Karbohydrater kan også raffinert eller uraffinert. Et karbohydrat som er raffinert er en som har blitt svært bearbeidet og inneholder lite næring. De behandles raskt av kroppen, men har liten næringsverdi. Disse har raffinerte karbohydrater vært knyttet til økt risiko for overvekt og diabetes.

Effekter

For å opprettholde total helse, må vi karbohydrater i kosten vår. Kroppen omdanner karbohydrater vi spiser til glykogen som kroppen kan da raskt bruk for energi. Karbohydrater er også ansvarlig for å opprettholde riktig blodsukkernivå. Dette er delvis bestemt av en mat er glykemisk indeks. Denne indeksen er et nummer tildelt en mat som, hvis spist alene, representerer hvor raskt det hever blodsukkernivået. Denne økning i blod sukker nivå er viktig fordi det knytter seg direkte til en økning i insulin. En rask økning i insulin kan la deg følelsen sulten og kan føre til overspising. Karbohydrater som ikke heve nivåene så raskt at du føler deg fornøyd lenger, og synes å være forbundet med sunnere kolesterolnivå og mindre forekomst av fedme og diabetes.
Dette betyr at å følge en diett som er for lavt i karbohydrater eller feil type karbohydrater, vil føre til svingninger i energinivået, blodsukker og insulin nivåer. Har du noen gang kjent folk på en lav carb diett som opplever lavt energinivå, hodepine og humørsvingninger? De kan være å begrense deres karbohydrat inntaket for mye og sender kroppen ut av balanse.

Hensyn

Hvis du følger en lav carb diett, så du får mest mulig ut av dine daglige kalorier fra proteiner og fett. Proteiner må også brytes ned av kroppen for å bli brukt til energi. De gir en mye mer langvarig energikilde og karbohydrater. De består av aminosyrer, som alle trenger. Kroppen trenger proteiner for å fungere og vokse. Men, er protein kun brukes for energi hvis du brenner nok kalorier. Som med karbohydrater, hvis kroppen ikke bruker inntatt protein for energi, er det ekstra protein som er lagret i kroppen som fett.
Kroppen også trenger litt fett for å opprettholde seg selv og fungere riktig. Fett er den mest effektive formen for energi og støtte til produksjon av hormoner og er involvert i mange aktiviteter i kroppen. Men avsatt et overskudd av fett får og lagret for når kroppen trenger energi. Dette kan føre til overvekt, og noen ganger det overskytende fettet lagres i skip og organer hvor den kan forårsake blokkeringer og organskade.

Forebygging /løsning

Så, hvis du ønsker å starte en lav carb diett i orden å gå ned i vekt, det er mange faktorer å vurdere. Mens for mange eller feil type karbohydrater kan definitivt sette deg i fare for overvekt og diabetes, begrenser dem for mye kan føre til usunn endringer i energinivået og blodsukker nivåer. I tillegg hvis du reduserer din karbohydrater og i stedet inntak meste fett og proteiner, er du setter deg selv på et høyere risiko for hjertesykdom og slag. For effektivt å gå ned i vekt den nederste linjen er å ta inn færre kalorier så du brenner av, uansett hva slags mat du spiser. For å opprettholde god helse og energinivå, må du spise en rekke matvarer for å få alle de næringsstoffene kroppen trenger.
Alle er forskjellige, og kroppene våre reagerer forskjellig på mat valg. Noen mennesker kan begrense sine karbohydrater og føler OK. andre ikke. Den beste løsningen er å eksperimentere med en rekke matvarer for å se hva som gir deg det beste resultatet. Gå til USDA Food Pyramid linken nedenfor for en retningslinje for hvordan du går frem. Hvis du har ytterligere bekymringer, snakke med en registrert kostholdsekspert, som kan hjelpe deg med å utvikle en food program som fungerer med din livsstil, tro og behov.


Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:hvordan faste arbeid?

Relaterte artikler


 • hvordan du øker din daglige vanninntaket
 • hvordan du oppretter en fitness workout rutine
 • hvordan bruke en vin rack som sprouter
 • hvor å miste vekt tre enkle måter
 • hvordan å velge en diett for en sunn hjerne
 • hvordan du får mest mulig effektiv diett
 • Slik følger medisinske restriksjoner for Beverly Hills kosthold
 • hvordan gjøre granola
 • hvordan å gå ned i vekt uten store anstrengelser
 • hvordan å gå ned i vekt den langsomme og forferdelige, men givende måte.
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com