Hva er fordelene med sesamfrø olje?

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2012-09-06

Du trenger:
penger for dagligvarer
. viljestyrke.

Sesamolje Fakta

sesamolje, eller gingelly, er ikke bare en velsmakende, nyttig matvare. Avledet fra sesamfrø, er sesamolje kanskje best kjent som en vanlig ingrediens i asiatisk og øst indisk matlaging. Sesamolje har også vært brukt i tusenvis av år som et populært alternativ medisinsk behandling i ayurvedisk og orientalsk medisin. Oljen er hentet fra både rå frø (kalt kaldpresset sesamolje) og ristede frø, og er verdsatt for sin lange holdbarhet og høy varme toleranse. I tillegg til medisinske og mat bruker, er sesamolje også brukes i produksjonen av såpe, maling og parfyme.

Potensielle fordeler

Historisk har sesamolje blitt brukt som et anti-inflammatorisk, antiseptisk og smertestillende i hudsykdommer, tannkjøttsykdom og en rekke andre sykdommer. Moderne vitenskap vet nå at sesamolje er en kraftig antioksidant (et stoff som reduserer forekomsten av skadelige kjemikalier i kroppen), mye flerumettet fett og en utmerket kilde til vitamin E og mineraler. Sesamolje, faktisk, har den fjerde høyeste konsentrasjon av flerumettet fett av noe olje. Flerumettet fett er viktig for celle vekst og utvikling og er spesielt gunstig for hjertet. Flerumettet fett er også antatt å være viktig i forebygging av sykdommer som diabetes, hjertesykdommer, høyt blodtrykk, leddgikt og autoimmune sykdommer. Fordi sesamolje er en naturlig, lett oppnåelig kilde til disse viktige flerumettet fett så vel som dens vitamin-og antioksidant egenskaper, har det begynt å vekke interessen til tradisjonell vestlig medisin. Sesamolje har vært gjenstand for flere kliniske studier og fortsetter å bli undersøkt som en potensiell behandling for kreft, overgangsalder, tannkjøttsykdom, høyt blodtrykk og hjertesykdom.

Blood Pressure Effekter

Selv om medisinsk bruk av sesam olje er foreløpig ikke godkjent av Food and Drug Administration, studier har vist den kliniske nytten av oljen. Forskere er interessert i antioksidant og blodtrykksenkende effekten av sesamolje forsket på virkningen av oljen på pasienter med høyt blodtrykk. Denne studie fra 2006, publisert i "Yale Journal of Biology and Medicine," undersøkt virkningen når pasienter erstattet sesamolje for alle andre oljer i kostholdet. Etter 45 dager konsumere oljen jevnlig, var pasientens blodtrykk, kroppsvekt og blod kjemi sammenlignet med verdier innhentet ved starten av studien. De personer som bruker sesamolje i kostholdet hadde en signifikant reduksjon i sin kroppsvekt, så vel som deres blodtrykk. Forskerne var i stand til å konkludere med at sesamolje har en positiv innvirkning på blodtrykket når fortært regelmessig i kostholdet. Men det er ingen foreslått dose av sesamolje så det er foreslått at forbruket av olje for helsemessige fordeler skje gjennom mat kilder. Videre råder American Heart Association at det daglige kalori inntak av fett ikke være mer enn 35 prosent av dietten. Konsumere store mengder sesamolje er ikke anbefales og forventes ikke å ha noen ekstra helsegevinst.


Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:om slanking belter

Relaterte artikler


 • hva gjør vitamin en gjør?
 • hvor å endre til et sunt kosthold
 • hvordan å kaste pounds med 4 enkel frokost regler
 • hvordan du føler deg full mens de spiser mindre kalorier
 • hvordan du spiser sunt hver dag
 • hvordan faste rense tykktarmen?
 • hvordan du kan unngå en 1200 calorie malt eller sundae
 • hvordan du velger NutriSystem matvarer med nutrisol
 • hvordan å gå ned i vekt uten å trene eller å gi opp maten du elsker!
 • hvordan å miste 7 pounds i en uke
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com