Hva er definisjonen på ernæring?

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2012-09-11
Ernæring kan defineres som mat eller næring for å holde en organisme vokser, sunn og livskraftig. Det refererer også til prosessen med å gi eller motta mat eller andre livsnødvendig stoff. Studiet av ernæring dekker de typer mat som trengs for å holde en organisme blomstrende og de midler som organismen stammer næring av fordøyelsesprosessen. Hver levende ting trenger riktig ernæring for å overleve. For menneskelige behov, kan ernæring bli så grunnleggende som velling eller så komplisert som en femstjerners måltid.

Historie

I hundrevis av år de gamle greske synet var at all maten inneholdt et eneste viktig næringsstoff siden folk var i stand til å overleve på varierte dietter, fra kyst fisk-baserte dietter til innlandet kjøtt-og korn-baserte dietter. Det var ikke før på 1700-tallet at forskere i Europa begynt å prøve å analysere mat og innser at en rekke ulike matvarer var nødvendig for helsen. I 1753 en engelsk forsker, James Lind, knyttet sykdommen skjørbuk i seilere til mangel på frisk frukt i kostholdet. Når sitronsaft og appelsiner ble lagt til tørket kjøtt rasjoner, var sjømenn i stand til å overleve i måneder i relativt god helse. På 1800-tallet en soldat skutt i magen overlevde skudd ville, men satt igjen med et gapende hull i magen. William Beaumont, en amerikansk lege, observerte den interne driften av soldatens magen gjennom dette hullet, og konkluderte med at magen ikke grind mat mekanisk, men oppløst dem, og mat ble oppløst på ulike priser. I løpet av de årene disse og andre observasjoner avanserte studier av ernæring.

Effekter

Virkningene av mangelfull ernæring er sjelden sett i USA lenger. Sykdommer som rakitt, forårsaket av mangel på vitamin D, er uvanlig nå at mat er vitamin ofte befestet. Hva blir stadig mer vanlig i den industrialiserte verden er effektene av over-ernæring, med fedme og relaterte komplikasjoner som diabetes og hjertesykdommer på vei oppover.

Funksjoner

Det er nå forstått at det er avgjørende byggesteiner i human ernæring, og hver må være tilstede for helsen. Proteiner er verdifulle i å bygge og vedlikeholde muskler og organsystemer. Karbohydrater gir energi. Fett er nødvendig næring til hud, hår og organer. Essensielle mineraler og vitaminer er levert av en panoply av mat og utføre hundrevis av oppgaver, fra å opprettholde mental årvåkenhet til voksende sterke bein. Vann er også et essensielt næringsstoff, og nødvendig for å opprettholde nesten alle system i menneskekroppen, som består av 60 prosent vann.

Geografi

Verdens varierte geografi og ofte svært ulike dietter gjør det lett å forstå hvorfor de gamle grekerne gang trodde man at all maten var stort sett det samme, som inneholder de essensielle næringsstoffer for vekst og helse. En typisk japansk kosthold gir de samme næringsstoffene som Middelhavet eller nordeuropeisk kosthold, siden den ernæringsmessige byggesteinene er tilstede i et rikt utvalg av mat.

Hensyn

Det ville være teoretisk mulig å lage en tørr pellet diett for mennesker, som inneholder "komplett og balansert" ernæring, tilsvarende kibble for hunder. Som hund kibble, ville menneskelig kibble være egnet for å opprettholde en person i rimelig god helse for en rimelig lang levetid. Men, ville det skape en unaturlig sensitive og sårbare fordøyelsessystemet, rendering mennesker ute av stand til å variere kostholdet uten gastrointestinale plager. Det ville mangler mikro-næringsstoffer for optimal helse som enzymer og probiotika finnes naturlig i ferske matvarer. Det ville være kjedelig og kjedelig, og en del av god ernæring er den glede vi får både fra spise og fra å gi mat til andre.


Previous:hvordan påvirker anemi barn og tenåringer? Next:hvordan bruke naturlige søtstoffer til matlaging og baking

Relaterte artikler


 • hvordan man skal forebygge diverticulosis
 • best vitaminer for huden
 • om epler
 • hvordan å gjøre 24 timers vann faste for vekttap og avgiftning
 • hvordan å danse å miste vekt
 • hvordan å dempe sen kveld snack cravings
 • hvordan å avvenne deg av koffein
 • om det hellige hjertet kosthold
 • hvordan å opprettholde vekten gjennom vinteren og ferie
 • Hvordan påvirker alkohol homeostasis?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com