om mat for immunforsvaret

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2012-09-08
Foods for immunforsvaret blir stadig mer interessant for oss når vi blir mer klar over at visse sykdommer kan forebygges med god ernæring. Dette gir bare mening, siden mange av de helbredende terapi utarbeide vi mot sykdom oppstå fra naturlige kilder. Selvfølgelig var alle maten vi spiser på en gang en levende organisme med komplekse systemer som rival vår egen, så vi er ikke sannsynlig å eksos alle mulige ernæringsmessige funn som helst snart

Frukt og grønnsaker

Grønnsaker og frukt er de mest åpenbare kilden til immunforsvaret øker næringsstoffer. Velkjent favoritter for vitamin C er appelsiner, grapefrukt, jordbær, kiwi og honningmelon. Rå brokkoli, blomkål og paprika er også rik på vitamin C. Vitamin A-viktig for sunn hud og slimhinner, som er den første forsvar mot infeksjoner-er funnet i honningmelon, søte poteter, squash, gulrøtter, brokkoli, spinat og andre mørke grønne blader. Belgfrukter, rosenkål, asparges, spinat og grønne greener er også en viktig kilde til B-vitaminer, som støtter antistoffdannelse og de grunnleggende immunforsvaret på cellenivå.

Kilder av sink

Fôr protein er en viktig kilde til vitaminer B12 og B6, samt sink, som besørger funksjon av hvite blodlegemer og huden healing. Plant protein matvarer som bønner, kikerter, meieriprodukter, gresskarfrø, mandler og valnøtter levere en god del av sink. Animalske proteiner, spesielt sjømat og rødt kjøtt, er en rikere kilde til sink. Men, selv om kosttilskudd sink er et viktig mineral for et sunt immunforsvar, kan for mye sink forstyrre opptaket av andre næringsstoffer, så får akkurat den rette mengden er viktig. Den USRDA for sink er 15 mg for menn og 12 mg for kvinner.

Phytonutrient-rik Foods

Visse matvarer er kjent for sine fytokjemikalier, unødvendige næringsstoffer som ser ut til å motvirke effekten av aldring og sykdom. Shiitake og maitake sopp inneholder beta-glukan, en polysakkarid som forbedrer funksjonen av hvite blodceller, og kan bidra avverge kreft. Reishi sopp inneholder ganodermic syrer som også har antioksidantegenskaper. Svart og grønn te inneholder polyfenoler som bidrar til å eliminere frie radikaler, som framskynder aldringsprosessen og tilhørende sårbarhet for sykdom. Løk og hvitløk inneholder allylisk sulfider, som hjelper immunforsvaret bekjempe bakterier og virus, og kan også nøytralisere kreftfremkallende stoffer.

Fisk

Vi har kjent en stund at laks, tunfisk, sardiner og makrell er bra for din hjertet, men det viser seg at de også bra for immunforsvaret. The Center for Genetics, ernæring og helse finner at omega-3 fettsyrer, særlig de som finnes i fiskeolje, ser ut til å finjustere immunforsvaret, og drar nytte autoimmune og inflammatoriske lidelser inkludert leddgikt, lupus og hjertesykdom. Også forskere ved National Institute of Allergy og smittsomme sykdommer spekulerer i at økt omega-3 fettsyrer i kostholdet kan bidra til å hindre avvisning av transplanterte organer på grunn av uønsket immunrespons.

Hensyn

Mange leger anbefaler et daglig multivitamin for å holde immunforsvaret sunn. En multivitamin bidrar til å hindre mangel på vitamin A, C, E, B-vitaminer og grunnleggende mineraler. Men selv om mye forskning har gått inn i utvikling av multivitaminer, er forskerne stadig finner nye gunstige stoffer i maten vår. Ved også å spise en godt balansert kosthold, inkludert et bredt utvalg av grønnsaker og frukt, ditt immunforsvar vil få de næringsstoffene den trenger, selv før de har blitt "oppdaget. "


Previous:innlegget graviditet diett og mosjon Next:helsemessige fordeler av sjokolade

Relaterte artikler


 • hvor å maksimere vekttap med eDiets
 • hvordan å miste magen fett
 • hvordan komme protein enn fra kjøtt
 • hvordan du bruker self hypnosis å gå ned i vekt
 • hvor å miste vekt raskt uten fettsuging
 • grønn te helsemessige fordeler
 • hvordan å gå ned i vekt uten å gjøre noe trening
 • hvordan å miste barnet i vekt
 • hvordan kosthold med klare drømmer
 • hvordan vi kan forbedre hukommelsen med mat
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com