langsiktige bivirkninger av niacin

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2012-09-04
Niacin er en av de mange vitaminer som kreves av kroppen til å fungere skikkelig. For mye og for lite niacin kan føre til alvorlige komplikasjoner for flere kroppens systemer, noe som gjør det viktig for hver person å opprettholde et sunt kosthold og unngå overforbruk av tilskudd for å holde niacin nivåer innenfor et sunt

Definisjon

Niacin er et B-vitamin, også kjent som nikotinsyre tross ikke er relatert til nikotin. Dens funksjon i kroppen er å aktivere sunt vev vekst og karbohydrat konvertering. Tilstedeværelsen av niacin i kroppen er også nødvendig for vitaminer tiamin og riboflavin å kunne utføre sine tiltenkte funksjoner.

Anbefalt Dosering

Den anbefalte dosering av niacin er forskjellig for voksne og barn. Menn krever 16-19 mg og kvinner 13-14 mg daglig. Barn begynner trenger kun 2 mg per dag i barndom og sakte jobbe seg opp til den voksne dosering i en alder av 14 år. Niacin kan brukes av å spise magert kjøtt, fisk, hel hvete brød elementer og grønne grønnsaker. Tar en standard multivitamin vil også hjelpe deg å nå dine daglige anbefalte dosen av dette vitaminet.

Deprivation

pellagra er en alvorlig sykdom forårsaket av en mangel niacin i kombinasjon med mangel på protein. Det er en vanlig lidelse i utviklingsland der tilgang til riktig ernæring er dårlig. Symptomer på pellagra inkluderer lysfølsomhet, forvirring, søvnløshet, ataksi av muskler, sår og diaré. Pellagra er dødelig hvis den forblir ubehandlet fordi kroppen ikke er i stand til å utføre de vanlige funksjonene hjulpet av niacin og til slutt slår seg av. I tillegg til pellagra, skaper generell niacin deprivasjon over lengre tid problemer med huden, nervesystemet og fordøyelsessystemet, og en senket metabolisme.

Giftighet

Folk som har for mye niacin i sine systemer deres erfaringer eget sett med symptomer. Hud problemer er de mest åpenbare med flushing, tørr hud og alvorlige former for utslett. Niacin i høye doser bilen høyne blodsukkeret, forårsaker alvorlige problemer for diabetikere. Fordøyelsesbesvær er også forbundet med høye nivåer av niacin, og alvorlig forhøyede nivåer over lengre tid kan føre til leversvikt og en uregelmessig hjerterytme. Det er også mistenkt, men ikke påvist at forhøyet niacin hos gravide kvinner kan føre til misdannelser hos deres ufødte barn. Som noen symptomer på lave og høye nivåer av niacin speile hverandre, slik som hud og mage klager, bør en blodprøve gjøres for å finne ut hvor niacin nivåene er på og behandlet deretter.

Fordeler

Det er noen fordeler ved å ha litt forhøyede nivåer av niacin, nemlig senking av kolesterol. Niacin handlinger å senke det dårlige LDL kolesterolet og øke HDL-nivåer, som holder kolesterolet der den trenger å være. Studier viser også at folk tar niacin i kombinasjon med kolesterolsenkende legemidler har en redusert risiko for å oppleve et sekund hjerteinfarkt. I forhold til huden, er niacin en vanlig ingrediens i hudpleieprodukter, særlig de som er fremmet som anti-aging eller kunne redusere arr. Effektiviteten av niacin i denne arenaen har ikke blitt bevist.

Outlook

Niacin er avgjørende for friske kroppen fungerer, men folk som har en tendens til å ha for lite eller for mye niacin i sine systemer bør ha deres nivå overvåkes tett. De fleste mennesker i utviklede land trenger ikke å bekymre deprivasjon, som å spise et normalt og balansert kosthold bør gi kroppen med vitamin i tilstrekkelige mengder. Folk innen bostedsløse og andre økonomisk deprimert situasjoner i utviklede land så vel som i den tredje verden som ikke er i stand til å opprettholde et sunt kosthold bør overvåkes for pellagra og andre komplikasjoner av niacin-mangel. De tar niacin kosttilskudd eller annen grunn skal også overvåke seg nøye for å sikre at kroppen fortsetter å bruke vitamin riktig og at det ikke medfører noen uønskede bivirkninger eller skader.


Previous:mat for friske øyne Next:hvor å konvertere oppskrifter til vekt overvåkere poeng

Relaterte artikler


 • Hvordan avgjøre om vekttap kirurgi er det riktige valget for deg
 • hvordan du kan øke stoffskiftet
 • hvordan naturlig senke blodtrykket
 • å spise mer antioksidant mat
 • hvordan arbeide magemuskler uten trening
 • hvordan du følge The South Beach Diet fase 1
 • om gjær-free dietter
 • hvordan man skal håndtere graviditet og spiseforstyrrelser
 • hvordan å holde deg til din nye årets vedtak
 • hvordan å gå ned i vekt nå
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com