høyt protein vegetariske matvarer

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2012-09-06
Det er alltid en dvelende spørsmål om hvordan å skaffe nok protein i et vegetarisk kosthold. Plant kilder inneholder tilstrekkelige mengder proteiner i kosten. Soya protein tilsvarer animalsk protein, og kan tjene som en eksklusiv kilde til protein inntak. Med et rimelig variert kosthold, er protein protein uansett om det kommer fra et dyr eller en plante. Med en rekke valg, enten rå eller pakket, finne høyt protein mat tar lite energi

Fordeler

Vitenskapelige studier bekrefter at vegetarianere lider mindre av helsemessige bekymringer med høyt blodtrykk, hjertesykdom, overvekt, diabetes og kreft. En sunn vegetarisk kosthold basert på høyt proteiner som hele korn, belgfrukter, nøtter, frukt og grønnsaker er bra for hjertet og lite fett

Typer

High protein kilder inkluderer, men er ikke begrenset til:. Egg, soyabønner, hele korn (brun ris, bygg, quinoa, havregryn og hvete), nøtter og frø (gresskar, mandel, hamp, solsikke og sesam), belgfrukter (bønner, erter og linser) og mandel smør. Grønnsaker inneholder brokkoli, grønnkål, spinat, squash og gresskar. Grønne planter som alger og hvete gress er en annen høy-protein ressurs.

Hensyn

Mengden av høy protein trengs er avhengig av kroppstypen. Ulike matvarer inneholder ulike mengder protein. Bønner, belgfrukter og soyabønner ta plassen til kjøtt og fisk som en viktig kilde til høyt protein.

Solutions

For de som er på farten som ønsker en høy-protein vegetarianer utvalg, mange alternativer er tilgjengelige. I kjøleskapet eller fryseren delen av dagligvarebutikk, kan man velge seitan (hvete-baserte protein), flavored bakt tofu, soya pølser og kjøttpålegg, smart bakken, BBQ ribbeina og gardenburgers.

Misforståelse

Det er en misforståelse at et vegetarisk kosthold ikke kan være sunt med mindre enkelte matvarer blir kombinert for fullstendig protein. Forskning viser konsekvent at vegetarianere og veganere har en tilfredsstillende protein inntak. Spise nok variasjon daglig kan lett møte individuelle behov.


Previous:mat for friske øyne Next:hvordan du beregner normal vekt

Relaterte artikler


 • hvordan bruke urten kosttilskudd for energi
 • hva er trans fett?
 • kontroversene av å spise sunt
 • hva er enzymer i kroppen?
 • hvordan er kalsium oppnådd?
 • hvordan å lese ernæring etiketter
 • hvordan ta år av dine kronologiske alder
 • hvordan man kan miste de siste 10 pounds
 • hvordan å se om du er den største taperen i vekt
 • mat høyt på kalium
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com