helsemessige fordeler av frukt

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2012-09-06
Frukt er ofte kalt «naturens candy" --- i motsetning til godteri, er frukt bra for deg. Sweet, deilig, lett å spise, og visuelt tiltalende, er frukt serveres på en rekke måter: i salater og smoothies, lagt til frokostblanding, yoghurt, kefir eller, kokt og lagt til kjøtt og korn som en smaksforsterker eller spist ute av hånden som en rask matbit. Uansett hvor frukten er spist, legger det næring til kosthold og glede for ganen

Vitaminer og mineraler

Frukt er. en viktig kilde til vitaminer og mineraler, spesielt vitamin C, folsyre og kalium. Vitamin C hjelpemidler i healing kutt og blåmerker, reparasjoner kroppen vev, opprettholder sunt tannkjøtt og tenner, og styrker immunforsvaret. Frukt høy i vitamin C inneholder papaya, jordbær og kiwi. Folinsyre, eller vitamin B9, er viktig for å hindre fødselsskader, form røde blodceller og reparere celler. Appelsiner, honningmelon og papaya er gode kilder til folsyre. Mineralet kalium, som finnes i bananer, plommer og fersken, er avgjørende for å regulere blodtrykket, opprettholde en god balanse av elektrolytter og kan bidra til å forhindre nyrestein og slag.

lite kalorier

Frukt er lav i kalorier og høy i ernæring, noe som gjør det til et ypperlig mat kilde når kosten eller craving godterier. To kopper honningmelon, eple skiver eller jordbær har samme 100 kalorier som en unse av pretzels, 1 /4 av en bagel eller 3 /8 kopp iskrem. Du kan spise mer volum for færre kalorier med frukt og dra nytte av følelsen fornøyd før.

Fiber

Kostfiber reduserer risikoen for tykktarmskreft og bidrar til å opprettholde vanlige tarm funksjon. Fiber i frukt og andre matvarer hele kan redusere kolesterolet og kan bidra til å forebygge hjertesykdom. For å få mest fiber, spise hele frukt i stedet for juice, og spiser skallet av epler, fersken, plommer og andre frukter. Epler, bananer, bær og tørket frukt er spesielt høy i fiber.

Antioksidanter

Antioksidanter beskytter cellene mot skade av frie radikaler fra forurensing, stress, og kjemikalier i miljøet. Disse kan forårsake kreft, cellulære og DNA-skader, hjertesykdom og diabetes. Antioksidanter i frukt hjelpe nøytralisere skade av disse giftstoffene. Blåbær, tyttebær, jordbær, bringebær og plommer er høy i antioksidanter.

A Natural Food

En av de helsemessige fordelene ved å spise frukt er at det er en hel, naturlig mat, uten tilsatt eller skadelige ingredienser. Spises rå, inneholder det naturlige enzymer som hjelper fordøyelsen. I motsetning til andre søte snacks, ikke frukt ikke inneholder høy fruktose mais sirup, og vil ikke rokke blodsukkernivået. Naturlig frukt inneholder ingen kunstige konserveringsmidler, fargestoffer, smakstilsetninger, kolesterol eller trans fett, som har vært knyttet til en rekke helseproblemer.


Previous:mat for friske øyne Next:naturlig blodtrykk kontroll

Relaterte artikler


 • hvor å miste vekt i nedgangstider
 • hvordan gjøre gulrot juice
 • hvordan du får vegetarianer / veganer protein
 • hvordan du kan få tynne og bo tynne
 • hvordan å miste noen få pounds i en uke
 • hvordan du kan utøve på en travel timeplan
 • hvordan å lage en protein shake å bygge muskler
 • hvordan brenne kalorier med kroppsvekt trening
 • hvordan kosthold gjennom ferien
 • hvordan å miste £ 15 i 30 dager uten noen gang å være sulten
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com