helsegevinsten av å spise sjokolade

Skrevet av: Lisbeth Bøe oppdatert: 2012-09-04
Selv om sjokoladen har vært mye baktalt-enten som en årsak til akne eller en grunn for hulrom-det er gode nyheter for sjokolade elskere. Nyere forskning indikerer at visse typer sjokolade kan være bra for deg-hvis spist i moderasjon

Origin

Sjokolade er. . avledet fra bønner som vokser i pods på cacao trær. Selv om disse plantene opprinnelse i Sentral-og Sør-Amerika, har de siden blitt introdusert for ekvator regioner, inkludert Karibia, Afrika, Sørøst-Asia og det sørlige Stillehavet.

Flavonoider

Sjokolade inneholder høye nivåer av polyfenoler som kalles flavonoider. Flavonoider er naturlig forekommende stoffer som finnes i plantebaserte matvarer. Andre matvarer rik på flavonoider inkluderer frukt som tyttebær og epler, grønnsaker som løk, spinat og asparges, te, og rødvin. Flavonoider, som andre polyfenoler, er eksempler på antioksidanter. Antioksidanter er stoffer som kan hindre skade på kroppens celler og reparere eksisterende celleskader.

Sjokolade Typer

Chocolate kommer i en rekke typer. De tre hovedtypene er mørk sjokolade, melkesjokolade og hvit sjokolade. Mørk sjokolade har den største mengden av kakao tørrstoff (opp til 75 prosent). Melk sjokolade er sjokolade som har vært kombinert med melk. Den inneholder opptil 20 prosent kakao tørrstoff. Hvit sjokolade er avledet fra søtet kakao smør blandet med melk. Det inneholder ikke kakao tørrstoff. Mørk sjokolade er den typen sjokolade som oftest forbundet med helsefordeler. Mørk sjokolade har det mest flavonoider av alle de forskjellige typer sjokolade. Forskning viser at behandling fjerner flavonoider fra sjokolade.

Heart Disease Prevention

Forskning ved University of California-Davis indikerer at det høye antallet av flavonoider finnes i mørk sjokolade bidrar til å redusere risikoen for hjertesykdom. Flavonoider i sjokolade forhindre fettstoffer i blodet fra oksiderende og tilstopping arterier. En studie publisert i Nature indikerte at antioksidant egenskaper sjokolade bekjemper de frie radikalene assosiert med hjertesykdom og relaterte helseproblemer. En studie i American Journal of Clinical Nutrition viste at et kosthold supplert med mørk sjokolade ført til mindre reduksjoner i dårlige kolesterolet (LDL) nivåer, en tilstand som i sin tur kan føre til en reduksjon i tilstoppede arterier.

Lavere blodtrykk

Forskning publisert i Journal of American Medical Association viste at mørk sjokolade senker blodtrykket. En separat studie i Nederland viste at menn som regelmessig spiste kakaoprodukter hadde lavere blodtrykk og ble mindre sannsynlighet for å dø av hjertesykdom enn de som ikke regelmessig konsumerer sjokoladeprodukter. Annen forskning viser at flavonoider hjelpe blodårene til å være fleksibel. En annen vitenskapelig studie viser at sjokolade har en kvalitet som ligner på aspirin som forebygger blodpropp.

Advarsler

Selv om mørk sjokolade har vist seg å forhindre hjertesykdommer, betyr ikke dette at du kan spise sjokolade med svikte. Fordi sjokolade er en høy-kalori mat som er rik på mettet fett, bør det spises i moderate mengder.


Previous:mat for friske øyne Next:om mat som øker metabolismen

Relaterte artikler


 • hvordan du holder deg tynn og pen
 • å spise sunnere fastfood
 • hvordan å gå ned i vekt etter ferien
 • de helsemessige fordelene av mørk sjokolade
 • hvordan å få vekt
 • hvor å miste ferie i vekt
 • å spise en sunnere kosthold
 • hvordan å lage et sunt kinesisk nyttår middag
 • hvordan du prøve vegansk rå mat diett
 • hvordan å øke metabolismen og forbrenne fett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com