fysiologi og anatomi i menneskekroppen og lignende ernæring

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2012-09-09
Ernæring som gjelder fysiologi og anatomi av kroppen er et stort tema som leger, ernæringsfysiologer og forskere vie hele levetid for å forstå. For praktiske formål, men er det noen grunnleggende prinsipper som, hvis du forstår dem selv cursorily, kan hjelpe deg å spise bedre og bli sunnere

Fire typer

Menneskekroppen består av fire grunnleggende typer vev:. Connective, muskel, nervøs og epiteliale. Et organ eller karosseriet kan være laget av ett eller flere av disse vev, men vevet i seg selv krever næringsstoffer i henhold til sin type, ikke bestemt organ eller plassering i kroppen. For eksempel, for å kunne opprettholde sunne ben, som er en bindevev, må du spiser nok av de proteiner som forsyner aminosyrer er nødvendig for dannelsen av kollagen, proteinet felles for alle bindevev.

Identification

bindevev gi den fibrøse matrisen som holder sammen alle andre vev. Hud, bein, blir muskler, sener, leddbånd og blod i hovedsak består av bindevev, men bindevev også kan finnes innen muskler og organer. Muscle er den eneste kroppen vev som kan kontrakten som svar på nerve stimulans. Skjelettmuskulatur lar deg frivillig flytte kroppen til å utføre oppgaver, mens glatte muskler er ansvarlige for flytting av indre organ fôr, slik som i fordøyelseskanalen. Hjertet har sin egen type muskel, kalles hjertemuskulatur. Nerve vev finnes i hjernen, ryggmargen og nerver i hele kroppen. Epiteliale vev består overflaten av huden, slimhinnene, slimhinnen i fordøyelseskanalen og også membraner som omgir organene og kroppens hulrom.

Betydning

Proteiner er veldig store og kompliserte molekyler som består av aminosyrer. Fôr protein leverer alle aminosyrene kroppen vev celler trenger for å bygge sine egne proteiner for vekst, reparasjon og utskifting. Protein molekyl strukturer variere noe mellom vevstyper, så en diett som inneholder ulike proteinkilder er viktig å sikre at de riktige aminosyrene er tilgjengelig for alle vevstyper. Kjøtt, fjærkre, fisk og soya matvarer inneholder komplett proteiner med alle aminosyrer nødvendige vev vekst. Bønner, linser, kikerter, melkeprodukter, og soya mat er også rik på protein, men bør kombineres med andre proteinkilder som grains å tilby et komplett spekter av aminosyrer.

Funksjon

Plant karbohydrater fra korn, kjøttfulle rot grønnsaker og visse frukter som plantains og brød frukt, leverer energi kroppen trenger for viktige funksjoner, daglig aktivitet, og å utnytte proteiner til vekst og reparasjon. Karbohydrat kilder som også inneholder nondigestible plante fiber, slik som det som finnes i hele korn og grønnsaker, har mer vitaminer og mineraler enn raffinert mel produkter eller hvit ris gjøre. De er også absorberes mer langsomt til blodet slik at de gir mer varig energi.

Effekter

Vitaminer og mineraler lette bruken av energi for grunnleggende kroppsfunksjoner, immun prosesser og proteinsyntese. Vitamin C, folsyre, pyridoksin (B6), pantotensyre, niacin (B3), riboflavin (B2) og tiamin (B1), cobalamine (B12) er vannløselige vitaminer som ikke kan lagres i kroppen, og må konsumeres daglig. Vitaminene A, D, E og K, derimot, er fettløselige. De er lagret i kroppens celler, og ikke utskilt lett. Major viktige mineraler er natrium, klorid, kalsium, kalium, fosfor, magnesium og svovel. Essensielle sporstoffer er jern, sink, jod, selen, kobber, mangan, fluorid, krom og molybden.

Fordeler

Et balansert kosthold som inneholder minst fem daglige porsjoner med frukt og grønnsaker, seks porsjoner av karbohydrater , er 46 gram protein for voksne kvinner, eller 56 gram protein for menn, den beste måten å sikre at du får alle næringsstoffene du trenger. Men selv den mest samvittighetsfulle eater er sannsynlig å savne noen viktige vitaminer nå og da, så mange leger anbefaler at friske voksne å ta et daglig multivitamintilskudd. Multivitaminer er spesielt utformet for å gi rikelig med vannløselige vitaminer for god helse, og mineraler og fettløselige vitaminer i nivåer som ikke vil være giftig når det tas som anvist. Natrium er et mineral som sjelden trenger å bli supplert.


Previous:innlegget graviditet diett og mosjon Next:mat høy i natrium

Relaterte artikler


 • hvordan du trygt brenne to pounds av kroppen fett hver uke
 • hvordan å være tynn på utsiden, men "fett" på innsiden - og hvordan å reversere den
 • hvordan å lage en fitness mål
 • hvordan å gå ned i vekt på en lav glykemisk indeks kosthold
 • hvordan å bruke grønn te miste vekt
 • om ferske råvarer
 • hvordan den røde kosthold arbeidet?
 • hvordan du bruker en sunn høyde / vekt-forhold diagram
 • hvordan å få nok kalsium hvis du er laktose-intolerant eller ikke drikke melk
 • hvor å endre dårlige matvaner
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com