sunn graviditet diett program

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2010-01-12
I løpet av svangerskapet, kvinner trenger en høyere kaloriinntak enn de vanligvis gjør, men dette betyr ikke at de bør spise hele tiden. I løpet av første trimester, kvinner generelt trenger 100 flere kalorier om dagen enn de normalt ville spise, og i løpet av andre og tredje trimester, ca 300 kalorier. Deres dietter bør bestå av en rekke matvarer, inkludert frukt og grønnsaker, fullkorn, meieriprodukter og kjøtt

Snacks

For å øke mengden kalorier de spiser, kan gravide kvinner legge en ekstra snack i sin daglige matforbruk. Dette kan være en liten snack av et stykke frukt, som for eksempel et eple, en porsjon med melk eller yoghurt.

Diettbehov

Under svangerskapet, kvinner trenger fire eller flere porsjoner med frukt og grønnsaker, mellom seks og 11 porsjoner med fullkorn, fire eller flere porsjoner daglig produkter og tre eller flere porsjoner med kjøtt som fisk og fjørfe, samt nøtter og linser.

Foods

Enkelte matvarer som kan legge en ernæringsmessig løft til en gravid kvinnes kosthold inkluderer bladgrønnsaker som grønnkål, hel-korn korn, frukt som honningmelon og havregryn. Kale gir kroppen vitamin E, B1 og B2, samt mineraler som jern og kalsium. Hele korn korn og havregryn er en god kilde til vitamin B kompleks og E og mineraler som magnesium og jern. Cantaloupe er en god kilde til vitamin C, A og B6 såvel som kalium og folat.

Vitaminer og mineraler

Gravide kvinner trenger dietter som inneholder mye folsyre, jern, kalsium, vitamin D og protein. Folsyre kan redusere risikoen for nevralrørsdefekter. Jern kan hjelpe mor til å gi en tilstrekkelig blodtilførsel til babyen sin. Kalsium og vitamin D kan hjelpe barnet til å utvikle sunne ben og tenner. Protein hjelpemidler i barnets vekst fordi den er bygd opp av aminosyrer, som hjelper cellene til å vokse og utvikle seg.

Foods Unngå

I følge Food Standards Agency, bør kvinner forsøker å begrense sine koffein forbruk, drikking fire eller færre kopper kaffe om dagen. De bør også begrense mengden fett de spiser, så det er om lag 30 prosent av dietten. De trenger å unngå matvarer som er høy i kvikksølv, inkludert fisk som sverdfisk, kong makrell og tilefish.


Previous:pre-graviditet vitaminer for menn Next:innlegget graviditet vekttap tips

Relaterte artikler


 • hvordan å utvikle en sunnere livsstil for deg selv
 • om den røde kosthold
 • mat for friske øyne
 • hva er yoghurt?
 • hvordan å holde seg til dine vekttap mål
 • hvordan du kan redusere kalorier og gå ned i vekt: 7 måter
 • hvordan unngå smitte med gluten
 • hvordan bli kvitt graviditet vekt raskt
 • hvordan du raskt miste graviditet vektøkning
 • innlegget graviditet dietter
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com