graviditet og slanking

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2010-01-12
Det er best for en kvinne å være på en sunn vekt før unnfangelsen skjer. Dieting å miste vekt under svangerskapet ikke er rådet som det kan ha skadelige virkninger, særlig på fosteret. Ifølge American Pregnancy Association, hvis en kvinne mister vekt under svangerskapet eller gevinst mindre enn 20 kg, kan det føre til en lav fødselsrate og for tidlig fødsel

Calorie Økning

Mens slanking under graviditet anbefales ikke, bør du heller ikke spise for to. I løpet av første trimester, er det ikke behov for en økning i kalorier. Ifølge mars Dimes, i andre og tredje trimester, er en økning på bare 300 kalorier per dag trengs for et enkelt svangerskap. Mengden som trengs for flere svangerskap er høyere og best bestemmes av legen din. Hvis en kvinne allerede er overvektig, er det ekstra 300 calorie krav i tillegg til hva det ville ta å opprettholde vekten hennes før hun ble gravid.

Næringsrikt kosthold

Under svangerskapet bør en kvinne opprettholde et sunt kosthold full av næringsstoffer, vitaminer og mineraler. I tillegg til å ta en prenatal vitamin daglig, bør hun spise fra alle matvaregrupper, og begrenser fett og sukker. Ifølge American College of obstetrikk og gynekologi, spise sunt i svangerskapet er en av de viktigste tingene en kvinne kan gjøre for å sikre helsen til fosteret. Hvis en kvinne hadde et veldig usunt kosthold før svangerskapet, bytter til et sunnere kosthold kan føre til vekttap. Mens spise sunt anbefales, er vekttap ikke. Hvis en kvinne er overvektig, er det best å snakke med en lege eller ernæringsfysiolog om et sunt kosthold som vil skape vektøkning for å støtte det voksende fosteret.

Farer

Ifølge American College of obstetrikk og gynekologi, slanking i svangerskapet kan føre til problemer med fosteret som de nødvendige næringsstoffene ikke er gitt. Skjæring kalorier kan føre til lav fødselsvekt. En fersk studie publisert i Medical News Today fant at slanking i svangerskapet kan føre til fedme senere i livet for barnet.

Anbefalt vektøkning

For de fleste kvinner, er det anbefalt vektøkning i svangerskapet 25-35 pounds. Disse retningslinjene kan avvike dersom kvinnen var overvektig eller undervektig før du blir gravid. Kvinner som bærer multipler er ofte oppfordret til å få så mye som 50 pounds. Hvis en kvinne er å få for mye, kan legen anbefale at hun vurderer hennes matvaner til langsom vektøkning. Dette bør imidlertid skje under tilsyn av lege som vekttap i svangerskapet er ikke anbefales.

Bekymringer

I løpet av første trimester, er det ikke uvanlig å gå ned i vekt på grunn av morgenkvalme. Du bør overvåkes av legen din i denne tiden, men dette vekttap er vanligvis ikke en grunn til bekymring. Når du spiser, får barnet den nødvendige næringsstoffer først. Det er mors ernæring som lider under morgenkvalme. Det er viktig å fortsette å være hydrert og spise så nær et normalt kosthold som mulig i denne tiden.


Previous:hvordan du oppretter en graviditet diett Next:innlegget graviditet vekttap diett

Relaterte artikler


 • hvordan bli kvitt graviditet vekt raskt
 • hvordan du velger acai bær for vekttap
 • hvordan å få seks pack abs
 • innlegget graviditet dietter
 • hvordan Ornish prosten kosthold arbeidet?
 • hvordan du har en (hjertet sunt) ferie fest
 • hvordan å miste innlegget graviditet pounds
 • hvordan telle kalorier hjelpe med vekttap?
 • hvordan å erobre innlegget graviditet vekttap
 • hvordan man skal håndtere graviditet og spiseforstyrrelser
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com