mild vannkopper

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-02-03
Vannkopper er en smittsom sykdom forårsaket av varicella zoster virus. det er mer vanlig hos barn enn voksne. et barn som er vaksinert kan fortsatt utvikle et tilfelle av mild vannkopper, noe som kan gå ubemerket av hans eller hennes vaktmestere. noen tegn på vannkopper kan omfatte feber og hodepine eller magesmerter, etterfulgt av et utbrudd av røde flekker på huden som til slutt danner blemmer. sykdommen kan vanligvis behandles hjemme, og bare i sjeldne Ved en alvorlig utbrudd trenger noen til å søke profesjonell medisinsk behandling.
løpet av noen få dager legge merke hans eller hennes symptomer, utvikler en person vanligvis et rødt utslett som har en tendens til å vises på ansiktet, hodebunnen, eller bagasjerommet. løpet av de neste dagene, flekkene blir væskefylt blemmer som etter hvert tørker ut og danner skorper. nye røde flekker kan fortsette å vises inntil ti dager.
hjem behandlinger for mild vannkopper kan omfatte medisiner for å behandle feber eller kløe fra blemmer. å bidra til å berolige huden, mange leger også anbefaler bruk av aktuelle løsninger, som anti -klø kremer og lotion og havregryn bad. De advarer sterkt mot å gi aspirin eller ibuprofen, på grunn av mulige bivirkninger. Paracetamol, derimot, har blitt godkjent for å behandle feber og hodepine.
vanlige vannkopper komplikasjoner kan inkludere bakteriell infeksjon, enten fra skrape blemmer eller fra ikke å holde området rent. i svært sjeldne tilfeller kan noen ha vannkopper mer enn en gang. dette kalles et gjennombrudd infeksjon. i tillegg, selv noen som opplever bare mild vannkopper er i faresonen for å utvikle helvetesild i fremtiden. varicella zoster virus kan forbli sovende i kroppen før en periode med stress fører til at den dukke opp igjen senere som helvetesild, eller herpes zoster.
mindre de har blitt vaksinert, tenåringer, voksne, gravide og mennesker med bestemte medisinske tilstander er i størst risiko for alvorlige komplikasjoner. noen fødselsskader i babyer kan være forårsaket av vannkopper tidlig i svangerskapet. dessuten kan nyfødte utvikle sykdommen dersom deres mødre kontrakt det i løpet av noen få dager etter levering. vannkopper hos barn yngre enn 12 måneder er sjeldne, men fordi antistoffer i mors livmor vanligvis beskytte mot det.


Previous:nothing Next:vanligste årsakene til hot nattesvette

Relaterte artikler


 • identifisere en Darvocet avhengighet
 • gamma kniv
 • de forskjellige svart mold helserisiko
 • fibrocystic bryst sykdom
 • akutt diaré
 • Forholdet mellom fettlever og skrumplever
 • fysisk urtikaria
 • non-Hodgkins lymfom symptomer
 • sammenheng mellom IBS og gass
 • symptomer på lungeemfysem
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com