Forholdet mellom vekttap og hårtap

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2014-02-04
vekttap og hårtap kan kobles på en rekke måter. hårtap kan være forårsaket av fysisk stress kroppen går gjennom når betydelig vekt raskt tapt. underernæring forårsaket av slanking kan også være en faktor i tynt hår, som kan hormonelle ubalanser, for eksempel en skjoldbrusk lidelse.
en stor sammenheng mellom vekttap og hårtap er stress, enten fysisk eller følelsesmessig. hårtap har vært kjent for å oppstå når en person har opplevd et dødsfall i familien eller er på bedringens fra noen slags følelsesmessige traumer. fysisk stress kan også skape forutsetninger for hårtap. fysisk stress kan innebære en sykdom eller kirurgi og kan også omfatte plutselig vekttap. når individer opplever stress, slutter kroppen bruke energi på hårvekst for å bruke den energi andre steder. når stresset slutter, gjenopptas normal hårvekst vanligvis.
dårlig ernæring som kan være forårsaket gjennom kosten kan også føre til hårtap. en mangel på næringsstoffer kan føre tynt hår, sprø eller svake hår, eller generell håravfall. protein er en spesielt relevant næringsstoff for håret helse. en lege bør konsulteres før du starter en diett for å sikre at kostholdet er balansert og næringsrikt.
en annen forbindelse mellom vekttap og hårtap er jern. selv om en vekt- tap diett er gradvis og ikke forårsaker en stor mengde stress til systemet, kan en endring i kostholdet innebære en reduksjon i inntaket av jern. jern manglene har vært knyttet til hårtap, spesielt hos kvinner. kvinner som lider av tynt hår best kan undersøke deres jerninntak.
vekttap og håravfall kan også være koblet sammen ved at de både kan være forårsaket av en hormonell ubalanse, som kan være forårsaket av en skjoldbrusk lidelse. hormoner i skjoldbruskkjertelen produserer regulere metabolisme, og en ubalanse i kjertelen kan føre til enten vekttap eller vektøkning, sammen med håravfall hårtap kan også være ledsaget av en endring i håret tekstur-. det kan bli sprø eller svake skjoldbrusk lidelser er ofte lett behandles gjennom. medisinering.


Previous:nothing Next:årsakene til tannkjøtt infeksjon

Relaterte artikler


 • fysisk urtikaria
 • gangart lidelse
 • om av fibromyalgi behandlinger
 • effekten av barndommen fedme
 • håndleddet forstuing
 • tegn på cystisk fibrose
 • Dubin-Johnson syndrom
 • de ulike tennene sliping symptomer
 • de vanligste symptomene på nervesmerter
 • cubital tunnel syndrom
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com