Hva populasjoner har en høyere risiko for slag

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2014-02-05
det er mange måter at risiko for slag kan bli vurdert. forskning har sett på risiko etter kjønn, rase, og familiens historie, beliggenhet, visse typer sykdommer, og av atferd. en studie i 202C selv fant at hjerneslag risikoen var høyere dersom folk bodde i umiddelbar nærhet til mange hurtigmatrestauranter. andre studier konsentrerer seg om risiko for dødelighet av slag og i hvilke populasjoner dødelighet er mest til å skje.
visse sykdommer også øke hjerneslag risiko. diabetes, sigdcelleanemi, høyt blodtrykk og enhver form for hjertesykdom gjør folk mye mer sannsynlig å lide slag. noen som har allerede hatt et slag eller en forbigående iskemisk anfall ( TIA ) er i større fare for. mennesker med en familie historie av disse betingelsene eller hjerneslag kan betraktes i en høyere risiko gruppe. tillegg fedme, som kanskje eller kanskje ikke anses som en atferdsmessig faktor, mer truer folk. alder er også en enkel risikofaktor, og de eldre er mer sannsynlig å få slag enn det som er yngre mennesker.
det er identifiserbare atferdsmessige faktorer assosiert med en høyere risiko for slag. de to vanligste av disse er røyking og drikking til overmål. mens du drikker små mengder alkohol kan være sunt hjerte, er å ha tre eller flere alkoholholdige drinker per dag ikke anbefales. røyking er aldri sunt siden det kan føre til så mange ulike former for hjerte -og lungesykdom.
andre atferd som øker risiko for slag blant annet lever et stillesittende liv. de som trener regelmessig pleier å ha lavere forekomst av hjerneslag. konsumere en diett høy i mettet fett og trans fett truer også helse.
studier på populasjoner mest utsatt for å dø av hjerneslag er veldig interessant. det viser seg at folk som bor i fattige eller middels inntekt land er mest utsatt for hjerneslag dødelighet. land eller geografiske dekar som har de høyeste hjerneslag dødeligheten inkluderer Russland, mesteparten av Øst-Europa, de fleste deler av Asia, Sentral-Afrika og det sørlige Stillehavet. dette ikke synes å være særlig knyttet til rase sminke. når folk fra disse landene immigrere til velstående steder i verden, dødelighet ofte avta.
en siste gruppen som bærer nevne er de av lavere sosioøkonomisk status. det er økende bevis for at disse folkene kan ha flere slag. noen leger og medisinske forskere mener dette skyldes mangel på tilstrekkelig forebyggende pleie.


Previous:nothing Next:Forholdet mellom vekttap og hårtap





Relaterte artikler


 • behcet sykdom
 • livmorhalsen carcinoma
 • ketoacidose symptomer
 • medisinsk levering
 • repetitive stress syndrom
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • de ulike dysplasi symptomer
 • rullestol batterier
 • nyre hypertensjon
 • de vanligste Gerd symptomer




  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com