overvinne en frykt for å være alene

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2014-02-05
frykten for å være alene kan produsere mindre ubehag til alvorlige angst. i sine verste former det kalles mono-eller autophobia, og er ansett som et angstlidelse på linje med andre tilstander som agorafobi. definisjonen av denne frykten er litt mer vag fordi det kan bety frykt for å være alene når som helst, selv om folk er i rommet ved siden av, eller bekymre deg for at en person ikke vil ha venner eller kompiser. identifisere den eksakte natur frykten er den første trinn for å overvinne den. da, hvis frykten er dyp, med terapeutiske verktøy som kognitiv atferdsterapi, kan eksponeringen terapi eller hypnose hjelpe gradvis å minske denne fobi.
et første skritt er å avgjøre hva frykt for å være alene betyr for den enkelte. noen mennesker kan ikke være i et rom, hus eller bygning alene, og andre er mer redd for at de aldri vil ha betydelig andre i deres liv. en kombinasjon av de to kan være til stede, og det er ikke alltid mulig å fastslå alle de faktorene som skaper frykten uten litt hjelp. hva kan noteres er når frykten er mest aktive og hvilke situasjoner synes å forårsake panikk symptomer. denne informasjonen er nyttig for å gi til terapeuter som kan hjelpe erobre frykt.
det er forskjellige måter å behandle fobier. folk flest arbeider med en terapeut som er dyktig i atferdsmessige terapi eller hypnose. to forskjellige typer atferdsterapi er mest vanlig. disse er kognitiv atferdsterapi terapi ( CBT ) og eksponeringsterapi.
i CBT, lærer en person å identifisere varme tanker og sentrale forestillinger som forsterker frykten for å være alene. over tid, fører en slik identifisering til utviklingen av ny kjerne tro som er mer nøyaktig. eksponeringsterapi tillater folk å oppleve ting de frykter i ulike former for svært korte perioder, gradvis forlenge eksponeringstiden som personen tåler mer.
et alternativ til atferdsmessige terapi er hypnose, som kan arbeide på roten av fobi og ansette hypnotiske forslag å erobre frykt. kommunikasjon mellom terapeut /klient og noen former for samtaleterapi kan være et element av noe av disse behandlingene. det hjelper direkte og individualisere pleie.
det finnes andre metoder orde for å overvinne frykten for å være alene, inkludert en rekke selvhjelpsgrupper metoder. fleste av disse aren ' t bevist så effektiv som terapeutisk støtte. de arbeider i opposisjon til denne spesifikke frykten fordi vedkommende er egnet til å føle seg alene forfølge selvhjelp, noe som kan forverre fobi. ha en støttende terapeut i stedet, er sannsynligvis et bedre valg.


Previous:nothing Next:alkoholisk fettlever sykdom

Relaterte artikler


 • ketoacidose symptomer
 • diabetes dagbok
 • hva som forårsaker en strep faryngitt utslett
 • takle en frykt for å mislykkes
 • invasiv candidiasis
 • høy frekvens ventilasjon
 • fysisk urtikaria
 • om av asbest farer
 • staph hudinfeksjoner
 • spinal betennelse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com