hemophagocytic lymphohistiocytosis

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2014-02-06
hemophagocytic lymphohistiocytosis er en svært sjelden lidelse som kan fort bli fatal, noen ganger i løpet av uker eller dager av utbruddet sitt. det er preget av ekstremt aggressiv immunforsvaret aktivitet, der visse typer hvite blodceller angripe og ødelegge friskt vev i kroppen. sykdommen kan være arvelig eller ervervet, og det er vanligvis sett i spedbarnsalder eller tidlig barndom. behandlingstilbud omfatter immunstyrkande -undertrykke narkotika og cellegift for å blokkere virkningen av unormale blodceller. i alvorlige tilfeller kan pasienter trenger å få akutt benmargstransplantasjon.
lymfocytter og histiocytter normalt bidra til å bekjempe infeksjoner. i tilfelle av hemophagocytic lymphohistiocytosis imidlertid cellene reagerer friske kroppens vev på samme måte som de gjør til patogener. resultatet er organ betennelse, vevsdød, og ødeleggelse av viktige blod og benmarg. pasienter med sykdommen ofte opplever høy feber, utslett, og gulsott. milt, lever og andre organer kan bli forstørret og stoppe fungerer. hjernen kan påvirkes også, som fører til irritabilitet, mental forvirring, kramper, og muligens koma eller plutselig død.
leger kan diagnostisere hemophagocytic lymphohistiocytosis etter nøye gjennomgang av symptomer og utfører en rekke tester. blodprøver analyseres for å se etter unormale hvite og røde blodlegemer og for å skjerme for forekomst av infeksjoner. fysisk eksamener og imaging tester er nyttige i å avgjøre hvilke organer har blitt skadet, og i hvilken grad. pasienter som viser symptomer på hemophagocytic lymphohistiocytosis er innlagt på sykehus og behandles med en gang.
målet med behandlingen er å stoppe overaktivitet av lymfocytter og histiocytter. kjemoterapi narkotika og andre immunsuppressive er ofte effektive i midlertidig nedleggelse meste av immunsystemet, noe som gir organer og kroppsvev tid å gjenopprette. den oppkjøpte formen av sykdommen er vanligvis lydhøre for medisinsk behandling, men de fleste pasienter som har genetiske forutsetninger til slutt må benmargstransplantasjon for å hindre tilbakevendende problemer ved å fjerne unormale celler fra benmargen og erstatte dem med sunne stilk. celler, et stort antall pasienter er i stand til å gjenopprette permanent.


Previous:nothing Next:vanligste årsakene til en blødning under svangerskapet

Relaterte artikler


 • tegn på høyt blodtrykk
 • cervikal spinal stenose
 • redusere flatulens
 • ren OCD
 • agenesis av corpus callosum
 • postpartum angst
 • symptomer på lungeemfysem
 • de tidlige symptomene på multippel sklerose
 • voksen autisme
 • vanlige breastfeeding problemer
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com