datastyrt lege ordreoppføringssystemer

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-02-07
datastyrte lege bestilling oppføring ( CPOE ) systemer tillater leger å gå inn ordrer for pasientens medisiner inn i en datamaskin i stedet skrive dem for hånd. er målene for CPOE å redusere feilmedisinering ved å ha et dataprogram varsle den forskrivende lege dersom det er en skadelig medisinering samhandling og også identifisere andre potensielt problem med bestillingen. datastyrte lege ordreoppføringssystemer er et begrep som kan være misvisende siden andre medisinske medarbeidere, for eksempel sykepleier utøvere, kan også gis myndighet til å bruke CPOE systemer.
medisinering feil resulterer i mange pasientgrupper dødsfall hvert år, og kan også forårsake uønskede reaksjoner som spenner fra den mindreårige til invalidiserende. sikte på datastyrte lege ordreoppføringssystemer er å sikre at pasienter ikke får medisiner som er feil eller farlig for dem. dette er spesielt nyttig og viktig for pasienter som har sammensatte medisinering behov, for eksempel kreftpasienter eller pasienter med AIDS. disse pasientene kan ta mange forskjellige medisiner med svært varierende dosering tidsplaner, og selv små endringer i medisiner kan få alvorlige konsekvenser. bruker en CPOE system betyr også at viktige medisinske beslutninger ikke påvirkes av en medarbeider evne til å dechiffrere en annen persons håndskrift.
sykehus medarbeidere er ofte være motstandsdyktig mot endring og læring ny teknologi, så installerer en datastyrt lege ordreoppføringssystemer system i et nytt miljø kan være utfordrende. tid er en mangelvare i nesten alle medisinske innstillinger, og det kan være vanskelig å få tid til trening og å bli vant til det nye systemet. arbeidsflyten av hele anlegget kan endres drastisk for enkelte ansatte, og dette kan resultere i en periode med misforståelser og frustrasjon som alle forsøk på å endre deres daglige rutine.
CPOE systemer og andre datasystemer som brukes i medisin er i stadig utvikling for å bli bedre og mer effektiv. en av de største bekymringene med datastyrt lege ordreoppføringssystemer systemer, samt med alle databaserte støttesystemer, er at de kan være altfor restriktive av legenes avgjørelser. kliniske beslutningsprosesser er svært komplekst og basert på tidligere erfaringer med legen, så vel som medisinsk forskning. mens CPOE systemer kan beskytte pasienter fra dårlige beslutninger, kan de også begrense leger fra forskrivning medikamenter som kan være risikabelt, men er klinisk berettiget.


Previous:nothing Next:rolle progesteron i svangerskapet

Relaterte artikler


 • forebygge leddgikt
 • seminoma
 • sorg prosess
 • velge den beste behandling for perifer nevropati
 • de beste naturlige måter å øke serotoninnivået
 • redusere flatulens
 • non-Hodgkins lymfom symptomer
 • mitralstenose
 • de vanligste årsakene til tommelen og hånden smerter
 • solar urticaria
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com