fruktbarhet bevissthet metode

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2014-02-07
fruktbarhet bevissthet metoden ( FAM) er en praksis som integrerer en rekke metoder for overvåking og sporing av en kvinnes fruktbarhet. generelt sett, er fruktbarheten bevissthet metode utviklet for å forutsi eggløsning, og dermed unngå eller oppmuntre befruktning. fruktbarheten bevissthet metoden kan brukes enten til å redusere eller øke kvinnens sjanse for å bli gravid, noe som noensinne tilfellet kan være ønsket. når det brukes som en metode for graviditet forebygging, er fruktbarheten bevissthet metoden ganske lik rytmen prevensjonsmiddel. Som rytmen metoden, er fruktbarheten bevissthet metoden regnes som en naturlig form for prevensjon.
fruktbarhet bevissthet metoden er basert på mange forutsetninger knyttet til eggløsning og overlevelse av kjønnsceller i kroppen. for eksempel, fungerer fam av antagelsen om at egget fortsatt i live i kroppen i opptil 24 timer etter eggløsning. fam ups denne gangen span til 48 timer i tilfelle to egg slippes samtidig. en annen fam forutsetningen er at den mannlige kjønnsceller, sperm kan leve inne i kvinnens kropp i opptil 5 dager. basert på disse forutsetningene, og prediksjon av eggløsning, kan kvinnen enten unngå eller oppmuntre graviditet.
for å forutsi eggløsning, anbefaler fruktbarhet bevissthet metoden at en kvinne bruker en kalender å kartlegge hennes menstruasjonssyklus. dette inkluderer merking dager menstruasjon, over noen måneder, for å forutsi den mest sannsynlig eggløsningen dato. en annen praksis brukes innenfor fruktbarhet bevissthet metoden er overvåking av basal kroppstemperatur ( BBT ). denne praksisen oppdager kort fall i kroppstemperatur som oppstår rett før eggløsningen.
enda en viktig praksis innenfor fam er overvåking av cervical mucus. ved å observere og notere endringer i konsistensen av livmorhalsslimet gjennom menstruasjonssyklusen, kan kvinnen også bestemme sin mest fruktbare perioden. livmorhalskreft slim er viktig å bistå i den sperm inne i livmoren. disse endringene kan også bli kartlagt på en kalender. i tillegg til å observere cervical mucus, kan livmorhalsen selv bli observert, fordi på forskjellige punkter i menstruasjonssyklusen, livmorhalsen varierer i fasthet, posisjon, fuktighet, og kan være litt mer åpen eller lukket.
effektiviteten av fruktbarhet bevissthet metoden kan avhenge av en rekke faktorer. ikke enhver kvinnes syklus er helt vanlig, og kan derfor være vanskelig å spore. kvinner med en uregelmessig måned -til- måneders syklus kan ha problemer med å utvikle en forståelse egen kropp rytmer godt nok til å nøyaktig forutsi eggløsning.
de mange observasjoner en kvinne må forstå og spore under hennes menstruasjonssyklus kan påvirkes av andre faktorer enn eggløsning. for eksempel, kan kroppstemperaturen stige på grunn av sykdom, mangel på søvn, eller substans inntak. dette kan skape forvirrende signaler og kaste av BBT praksis. selv når de brukes riktig, er effektiviteten av fruktbarhet bevissthet metoden ikke garantert.
klare fordeler av fam inkludere det komplette fravær av helserisiko og bivirkninger til kvinnen, som er forbundet med andre graviditet kontrollmetoder som fruktbarhet styrke narkotika og p-piller. i tillegg kan fruktbarhet bevissthet metoden være en effektiv måte for kvinner å lære om de naturlige prosessene i sine egne kropper, og å føle mer kontroll over egen fruktbarhet.


Previous:nothing Next:hvor effektive er litium for bipolar

Relaterte artikler


 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • hodebunnen eksem
 • fysisk urtikaria
 • sprukket membraner
 • buerger sykdom
 • hva som forårsaker en strep faryngitt utslett
 • voksen autisme
 • velge den beste sensitiv hud solkrem
 • vanligste årsakene til hot nattesvette
 • skille mellom influensa og lungebetennelse
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com