mild hjerneskade

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2014-02-08
en mild hjerneskade er en skade i hjernen assosiert med milde symptomer som løser raskt. disse typer skader kan føre til langvarige nevrologiske problemer som post- hjernerystelse syndrom, men varig skade er sjelden sammenlignet med moderat og alvorlig hjerne skader. oftest, er en mild hjerneskade forårsaket av traume mot hodet som et slag eller fall hvor hodeskallen mottar hovedtyngden av virkningen. behandlingsalternativer generelt består av overvåking av pasienten og gjør at pasienten hviler.
i tillegg til hodepine og desorientering, kan milde hjerneskader forårsake midlertidig tåkesyn, kvalme, utydelig tale, og problemer med utøvende funksjon, blant andre symptomer. disse problemene bør løses raskt. vurdering av pasienten vanligvis ikke krever medisinsk bildediagnostikk studier, med mindre en lege er bekymret for at skadene fortsatt skjer på innsiden hjernen eller er bekymret for arten av symptomene. hvile og mye væske bør være nok for å hjelpe pasienten komme fra en mild hjerneskade.
i en komplikasjon av noen milde hjerneskade tilfeller kjent som post- hjernerystelse syndrom, pasienten erfaringer hodepine, atferdsendringer, og vanskeligheter med å fokusere for dager, uker, måneder eller enda lengre etter en hjerneskade. den årsakene til denne komplikasjonen er ikke godt forstått. pasienter kan noen ganger ha nytte av psykoterapi for å håndtere de følelsesmessige symptomer og noen kan bli tilbudt medisiner for å behandle saker som depresjon forbundet med post- hjernerystelse syndrom.
mennesker som opplever tilbakevendende milde hjerneskader, for eksempel idrettsutøvere, kan ha økt risiko for å utvikle nevrologiske problemer senere. studier på eldre utøvere har vist at selv med hjelmer for skalle beskyttelse, utøvere med en historie av hodeskader var mer sannsynlig å oppleve hukommelsestap og andre problemer med alderen. seg skikkelig skallen beskyttelse under sport er svært viktig, som hviler helt etter en skade, selv om en pasient føler fin, bor utenfor banen for å gi kroppen og hjernen en sjanse til å gjenopprette anbefalte
.


Previous:nothing Next:status epilepticus

Relaterte artikler


 • esophageal akalasi
 • unngå PMS hodepine
 • sammenheng mellom ADHD og autisme
 • symptomene på forstoppelse
 • klinisk psykologi
 • velge den beste sensitiv hud solkrem
 • tegn på cerebral parese hos spedbarn
 • sammenheng mellom IBS og gass
 • om av fibromyalgi behandlinger
 • forebygge barnemishandling
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com