nyoppstått diabetes

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2014-01-09
. nyoppstått diabetes er en potensielt alvorlig tilstand som negativt påvirker kroppens evne til å regulere glukose også kjent som type 2 diabetes, er nyoppstått diabetes kjennetegnes av en form for insulinresistens som historisk berørte enkeltpersoner i voksen alder ; i nyere år, derimot, er diagnoser av nyoppstått diabetes blir mer vanlig hos barn. behandling for denne kroniske tilstanden er langsiktig og krever en regelmessig overvåking av ens blodsukkernivået, og i noen tilfeller, administrasjon av medisiner og supplerende insulinbehandling.
personer med denne typen diabetes kan oppleve en rekke tegn og symptomer. ofte, kan de med ustabilt blodsukker utvikle overdreven tørst og sult. noen kan demonstrere uttalt trøtthet, utilsiktet vekttap, og nedsatt sensorisk persepsjon, slik som tåkesyn. det er heller ikke uvanlig for diabetiske individer å utvikle en økt mottakelighet for infeksjon eller oppleve langvarig helbredelse. hvis venstre ubehandlet, kan type 2 diabetes bidrar til en progressiv utvikling av livstruende tilstander, inkludert nedsatt organfunksjon, utbredt organ svikt, og for tidlig død.
for de fleste individer, er en diagnose av nyoppstått diabetes etablert med administrasjon av en glykosylert hemoglobin ( HbA1c ) test, som bestemmer mengden av sukker -Laden hemoglobin i ens blod. test målinger er intrikat nok å etablere blodsukkeret trender så langt tilbake som tre måneder. i tilfeller der administrasjonen av en A1c test ikke er gjennomførbart, kan tradisjonelle blodprøver benyttes til å lese ens blodsukkernivået over en viss periode av tid.
behandling for nyoppstått diabetes nødvendiggjør generelt proaktive tiltak for å opprettholde riktig blodsukkernivå. individer generelt må overvåke sine blodsukkernivået ved å ta målinger flere ganger om dagen. regelmessig mosjon er ofte foreslått å fremme vekttap for overvektige eller overvektig enkeltpersoner og som en sunn måte å hjelpe kontroll ens blodsukkernivået. medisiner og supplerende insulinbehandling kan anbefales for personer med symptomer som viser seg vanskelig å håndtere. endringer i kostholdet er viktig å sikre at kroppen får tilstrekkelig næringsstoffer, mens på samme tid fremme en sunn vekt og hindre en forverring av symptomene.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom blodtrykk og alder

Relaterte artikler


 • de vanligste dehydrering effekter
 • om tillit building øvelser
 • Forskjellen mellom syre reflux og fordøyelsesbesvær
 • kronisk bihulebetennelse symptomer
 • om av fibromyalgi behandlinger
 • hepatitt b carrier
 • de ulike årsakene til pekefingeren smerte
 • forebygge demens
 • cathiodermi
 • uløste sorg
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com