voksen autisme

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2014-01-24
i hovedsak er voksen autisme bare er en fortsettelse av barneautisme. egenskaper som er typiske for barneautisme, som for eksempel mangel på kommunikasjonsferdigheter, tvangsmessig atferd og gjentatte eller rituelt bevegelser eller ytringer, kan fortsette med voksen autisme, og disse problemer kan hindre uavhengighet i voksen alder. hovedproblemet med voksen autisme er en endring av kontekst. et barns liv kan vanligvis bli støttet av skoler og foreldre, mens en voksen til slutt må utvikle noen uavhengighet, enten gjennom institusjoner eller lære å leve på hans eller hennes egen. en voksen med autisme mister ofte den sterke, begrenset støtteapparat tilgjengelig for barn og må møte utfordringer som å ha en jobb, navigere offentlige rom, og selv bor alene.
mange voksne med autisme vellykket leve selvstendig og hold ned arbeidsplasser. noen autistiske mennesker har spesielle ferdigheter som er mye sterkere enn gjennomsnittet i områder som visualisering, matematikk eller kunst. generelt, hvis en voksen med autisme kan lykkes delta arbeid på en tilfredsstillende måte, han eller hun kan vanligvis oppnå en viss grad av selvstendig liv. noen av de beste måter å tilberede en voksen med autisme for sysselsetting er mentorer, arbeidstrening, og en gradvis innføring i heltidsarbeid. i mange tilfeller kan en sterk portefølje være nok til å overbevise arbeidsgivere om at en voksens autistisk personlighet kanskje ikke ideelt, men hans eller hennes kvaliteten på arbeidet kan være for godt til å passere opp.
ett problem ofte forbundet med voksen autisme er ensomhet. voksne med autisme har ofte problemer med å bygge sterke vennskap selv men disse er svært viktig for livskvaliteten. Av denne grunn, selv mennesker med autisme som er i stand til å leve alene kan likevel velge å bo i gruppe boliger for kameratskap og støtte.
avhengig av alvorlighetsgraden av den voksne autisme, en person med autisme kan aldri lykkes leve et selvstendig liv. i disse tilfellene, er det viktig for den voksne å bli tatt vare på på en eller annen måte, enten av familiemedlemmer eller en institusjon som en Sykehjem anlegget. for foreldre av autistiske voksne, bekymring vare på den voksne etter at foreldrene har gått bort, kan være en viktig faktor i økonomisk planlegging. juridisk bistand i planleggingen ut dokumenter og fond som sikrer den voksne barnets velferd kan være lurt dersom denne situasjonen er kjent på forhånd.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom lupus og håravfall

Relaterte artikler


 • foregripende angst
 • alkoholiker kardiomyopati
 • de vanligste sår komplikasjoner
 • symptomene på forstoppelse
 • chakra meditasjon
 • sammenheng mellom lupus og håravfall
 • de beste tipsene for å slutte koffein
 • akutt diaré
 • de beste naturlige måter å øke serotoninnivået
 • høy frekvens ventilasjon
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com