type 2 diabetes diett

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2010-01-12
Type I diabetes er genetisk i naturen, type II diabetes kan utvikle seg fra en kombinasjon av natur og næring. Selv om noen individer kan være mer utsatt for diabetes gjennom genetikk, kan en dårlig kosthold, overvekt og mangel på mosjon bidrar til utvikling av type II diabetes. Et riktig kosthold er viktig ved behandling av Type II Diabetes

Typer

Insulinresistens fører til type II diabetes. Insulin, et hormon, senker blodsukkernivået ved å pakke muskler med glukose (sukker). Hvis kroppen er resistente mot insulin, gjøre musklene ikke tar opp glukose, forårsaker blod sukker nivåer pigg. Kroppen holder ut insulin for å senke blodsukkernivået til den ikke kan produsere hormonet lenger. Formålet med type II diabetes dietter er å kontrollere insulin nivåer, og dermed kontrollere blodsukkernivået.

Funksjoner

Karbohydrater omdannes til sukker i kroppen, og insulin hjelper dem pack energi i musklene. Personer med type II diabetes må spise karbohydrater som brytes langsomt ned, og gir energi over lang tid. Den glukose kan da ha en bedre sjanse for å bli absorbert av muskler uten et overskudd av insulin. Komplekse karbohydrater, for eksempel grønnsaker, hele og spiret korn brød og belgfrukter, brytes langsomt ned. Foods høy i fiber også forsinke fordøyelsen prosessen. Personer med diagnosen type II diabetes må kutte enkle sukkerarter (godteri /juice /brus-pop) ut av deres kosthold.

Expert Insight

Personer med type II diabetes bør ta hensyn til mettet og umettet fett på mat etiketter. Mettet fett er fast ved romtemperatur og bidrar til høyt kolesterol nivåer. For personer med type II diabetes, anbefaler Harvard Health mettet fett bør bestå av mindre enn 7 prosent av totalt kaloriinntak. Umettet fett kan bli spist oftere. Essential Omega umettet fett finnes i fisk, oljer, og nøtter og frø. Umettet fett bidrar også enkeltpersoner føler full for å unngå overspising. Spis en håndfull nøtter eller frø før måltider for å unngå binging og spise fisk, som laks og tunfisk, nesten hver dag.

Potensielle

Insulin sensitivitet kan bli gjenopprettet med beskjedne vekttap, så lite som 10 til 15 lbs. kan gjøre en forskjell. Over 90 prosent av personer som går ned i vekt og holde den av gjør det med en kombinasjon av riktig ernæring og mosjon. Alle bør trene minst 30 minutter om dagen, 6 til 7 dager i uken.

Hensyn

Lav karbohydratholdige dietter har vært effektiv i Type II diabetes. Ikke unngå karbohydrater alle sammen. Unngå enkle karbohydrater og spise komplekse karbohydrater. Alle proteiner forbrukes bør være så tynn som mulig. Dersom anbefalingene i denne artikkelen ikke hjelpe til med vekttap eller blod sukker nivåer, spør en lege for å anbefaler en lokal kostholdsekspert for å få hjelp.


Previous:hvordan å håndtere din diabetes med kosthold Next:hvordan å behandle diabetes og kosthold

Relaterte artikler


 • helsemessige fordeler av ingefær
 • daglig diabetes guide til måltid planlegging
 • hvordan å øke en langsom metabolisme
 • diabetes sukker erstatning
 • hvordan du velger den beste diabetes diett plan for deg å administrere blodsukkernivået
 • langsiktige bivirkninger av kreatin
 • krav til diabetes 2 kosthold
 • hvordan du bruker en diabetes test meter
 • hva kan folk på diabetes dietter spise?
 • diabetes mat plan
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com