om diabetes og kosthold

Skrevet av: Øyvind Werrum oppdatert: 2010-01-12
Diabetes er en stoffskifte lidelse som har vært rettet inn mot bukspyttkjertelen, noe som skaper insulin som hjelper flytter glukose fra blodet inn i kroppens celler for energi. Når glukose bygger seg opp i blodet fra ikke å ha nok insulin, er glukose utskilles som avfall, og kroppen kan bli sliten, dehydrert, sultet og til slutt kan slutte å fungere. Kosthold kan hjelpe en diabetiker kontroll og overleve sykdommen. Personer med diabetes bør konsultere med sin lege og ernæringsfysiologer om sine dietter.

Du trenger:
en kopp lys olivenolje
. 15 rosa grapefrukt.
12 epler.
3 sitroner.
1 ss.
 Epsom salt.

Typer Diabetes

Diabetes har blitt klassifisert i tre typer, Type I, Type II, og Svangerskapsdiabetes. Ifølge National Diabetes Information Clearinghouse er 5 til 10 prosent av diabetes i USA Type I og kan utvikle i alle aldre, men barn og unge voksne er mest påvirket og må ha insulin daglig for å overleve.
Type II diabetes står for 90 til 95 prosent av diagnose i USA og er forbundet med alderdom, fedme, fysisk inaktivitet, en familiehistorie med diabetes, og en tidligere forekomst av svangerskapsdiabetes.
Svangerskapsdiabetes forekommer hos kvinner under den senere delen av svangerskapet, men vil forsvinne etter fødselen. Om 40 til 60 prosent av kvinner som har hatt svangerskapsdiabetes under svangerskapet får diagnosen type II diabetes.

Diet

Å holde blodsukkernivået kontrollert er fokus for å opprettholde et sunt kosthold for diabetikere. Ifølge Federal Citizen Information Center, må den grunnleggende diabetes diett består av 50 til 60 prosent karbohydrater, 12 til 20 prosent proteiner og 30 prosent eller mindre av fett. Overdreven kalorier, proteiner og fett, føre til en økning i glukose i blodet.

Karbohydrater

Den største blings av diabetisk kosthold er i mengden karbohydrater du spiser. Slike matvarer som havregryn, brun ris, hele korn brød og kjeks, grønnsaker, og hele hvete pasta er gode karbohydrater å konsumere og hjelpe moderere blodsukker. Men, hvitt brød, poteter, hvit ris og matvarer med mye av tilsatt sukker og stivelse kan føre til at blodsukkeret til å øke for mye.

Proteiner

Protein er en viktig del av enhver diett som det hjelper kroppen å helbrede og muskelceller produserer. Tidkrevende animalsk mat som kjøtt, fjærfe, fisk eller plante mat som frø, nøtter, korn og belgfrukter er en sunn måte å få proteinene du trenger.

Fett

Fat kan bli omgjort til energi av kroppen , men for mye fett inntak kan føre til overdreven vektøkning og manglende evne til å bukspyttkjertelen produserer nok insulin til å bære alt til kroppens celler. Du kan bli overrasket over å oppdage at du ikke trenger å gi opp visse matvarer. Små porsjoner, lett snacks og trening hele dagen vil bidra til å holde fett lav og stoffskiftet i sjakk.


Previous:diabetes ernæring råd Next:krav til diabetes 2 kosthold

Relaterte artikler


 • hvordan å behandle diabetes og kosthold
 • hvordan å håndtere din diabetes med kosthold
 • farer av triglyserider
 • diabetes sukker erstatning
 • hvordan du bruker en diabetes test meter
 • hva kan folk på diabetes dietter spise?
 • diabetes og fastfood
 • diabetes måltid planlegging med insulin
 • diabetes diett liste over matvarer
 • helsemessige fordelene av kokos olje
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com