mat for en 1600 calorie diabetes diett

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2010-01-12
En av de viktigste tingene du kan gjøre for din diabetes er å kontrollere blodsukkernivået med et balansert kosthold. Dette betyr ikke at du ikke kan nyte maten du spiser, og spise plan trenger ikke å være komplisert, heller. En diabetes diett er rett og slett en godt avrundet, sunn måte å spise på at alle bør følge, ikke bare diabetikere. Fyll meny med et utvalg av næringsrik, deilig mat, og nyte fordelene

Hvilke Foods og hvor mye?

Ifølge Mayo Clinic, om lag 45 til 65 prosent av det daglige kaloriene bør komme fra karbohydrater, 15 til 20 prosent bør kommer fra protein, og 20 til 35 prosent bør komme fra fett. For en 1600-kalori diett, er at 720-1040 karbohydrat kalorier, 240-320 protein kalorier, og 320-560 fett kalorier. Porsjonsstørrelsen er nøkkelen til å kontrollere mengden kalorier du spiser, så husk å lese etiketter og måle mat for å få en nøyaktig telling.

Det er viktig å merke seg at ikke alle næringsstoffer er skapt like. For personer med diabetes er det spesielt viktig å spise riktig type karbohydrater, siden de har størst innvirkning på blodsukkeret. De beste kildene er fra frukt, grønnsaker, hele korn og belgfrukter. Ikke bare er disse matvarene lite fett og kalorier, er de naturlig høy i næringsstoffer og fiber, en naturlig blodsukker regulator. Unngå vanlige slanking strategi for å kutte karbohydrater, som kroppen din trenger for drivstoff. Dette kan føre til en farlig tilstand som heter ketose.

Optimal protein kilder kan inneholde low-fat/fat-free melkeprodukter, bønner, soya produkter, eggehviter og magert kjøtt som er lav i mettet fett , som kyllingfilet og fisk. Spise fisk to ganger i uken bidrar til lavere triglyserid (blod fettstoffer) nivåer. Styr klar av fisk med høye nivåer av kvikksølv og spise den kokt, bakt, eller grillet i stedet for stekt eller stekt.

Å ha diabetes betyr at du også er en større risiko for hjerneslag og hjertesykdom, er så hjerte-sunn mat viktig. Fôr fett bør i hovedsak være enumettet eller flerumettet. Disse fettsyrene er flytende ved romtemperatur, og kommer fra planter, nøtter og frø. Begrens mettet fett som smør eller margarin, som kan bidra til å tette arterier.

Konsistens er nøkkelen

Som diabetiker, bør du spise på en vanlig hverdag, så planlegge måltider for samme tid hver dag. The American Diabetes Association anbefaler å spise omtrent samme mengde kalorier og karbohydrater, samt mindre, hyppigere måltider fordeles utover dagen. Disse praksis sikrer konsistente blodsukkernivået og bidra til å kontrollere vekten.

Diabetes og Vekttap

Før du engasjerer deg i noe vekttap plan, må du passe på og ta kontakt med lege eller ernæringsfysiolog. Å miste vekt kan få deg ut av insulin og medisiner, men det er viktig å balansere calorie begrensning med å holde blodsukkeret på et passende nivå og administrere medisiner nivåer. Den sikreste måten å gjøre dette på er ved hjelp av en profesjonell.


Previous:hva kan folk på diabetes dietter spise? Next:diabetes og lav protein dietter

Relaterte artikler


 • naturlige diabetes medisin
 • fastfood diabetes pocket guide
 • fare for Spirulina
 • pre-diabetes dietter
 • diabetes anbefales diett planer
 • helsemessige fordeler av ingefær
 • matvarer for sunn hud
 • hvordan å håndtere din diabetes med kosthold
 • helsemessige fordeler av tunfisk
 • helsemessige fordeler av granateple
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com