korrelasjon mellom diabetes og mat

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2010-01-12
Enkelte matvarer kan drastisk øke blodsukkeret, som er en trussel mot de som har diabetes. Diabetikere må alltid være på vakt med hensyn til hvilke typer mat de spiser på en daglig basis. Men sannheten er at mat og diabetes kan gå sammen som en vellykket team og arbeider i favør av diabetiske helse i motsetning til å være noe som kan skade det til slutt

Starches

Diabetes påvirker måten kroppen forbrenner stivelse til sukker. Dette gjør visse tradisjonelle sunn mat litt mindre sunt for diabetikere. Det er noen grunnleggende ting å huske når du planlegger måltidene. Grønnsaker som ikke inneholder stivelse som brokkoli, spinat og gulrøtter er bedre enn stivelsesholdige grønnsaker som mais og grønne bønner. Enhver form for fullkorn mat er et bedre alternativ enn korn som har blitt behandlet. For eksempel, opt for brun ris i stedet for hvit ris.

Protein

Fordi diabetes er en metabolsk sykdom, visse proteiner, slik som rødt kjøtt, behandles tregere enn i en person uten sykdommen. For eksempel spiser fisk i stedet for rødt kjøtt eller svinekjøtt to ganger i uken er et godt alternativ for en diabetiker fordi proteinet i fisken er lett fordøyd.
Tørkede bønner som linser og pintos er også gode protein valg for diabetikere.

Sweets

Det er ingen hemmelighet at søt mat, som kake, er ikke på listen over godkjente tradisjonelt matvarer for diabetikere. Mens mange diabetikere føler at dette er off-limits, er dette ikke alltid tilfelle. I moderasjon, er søtsaker og andre "forbudte" matvarer vanligvis tillatt, så lenge blodsukkeret er nøye overvåket. Når søt mat er fortært, blodsukkeret stiger. Diabetikere som har høy metabolisme, slik som de som er svært aktive, er mindre sannsynlig til å merke så høyt en spiker som en diabetiker med en langsom metabolisme. For eksempel, er et lite stykke ostekake greit for noen diabetikere, men ikke andre. Hvis blodsukkeret stiger betydelig etter et lite stykke, finne en annen avlat er tilrådelig. Som tilfellet er med noen kosttilskudd bekymringer for en diabetiker, bør en lege eller ernæringsfysiolog bli konsultert når de bestemmer nøyaktig hva som er tillatt.

Fast Foods

I en studie ved Children's Hospital Boston, en direkte sammenheng mellom hurtigmat og diabetes ble oppdaget. Denne 15-års studie fant at deltakere som spiser fast food mer enn to ganger i uken er mer sannsynlig at lider av insulinresistens, som er en medvirkende årsak til diabetes. Hovedårsaken til dette er at det ikke er noen måte for en diabetiker å sikre at maten de spiser er ren. For eksempel har noen fast food restauranter yngel eplekaker. Hvis arbeideren frites paier og deretter frites pommes frites, vil sukker fra eplekaker forurenser oljen og få på frites.

Effekt av Dietary Choices

The "Annals of Internal Medicine" inkluderer en studie på effekten kosttilskudd valgene har på diabetes. Deltakerne i studien, som ble alle mannlige leger uten tidligere helseproblemer, ble bedt om å spise en "tradisjonell vestlig kosthold," som inkluderer bearbeidet mat, rødt kjøtt og godteri i seks uker. I løpet av denne tiden, fikk deltakerne vekt, utviklet høy kolesterol og hadde økt blodsukker nivåer. Av de 14 504 deltakerne, utviklet 1321 pre-diabetes i løpet av denne tiden. Men når de begynte å følge USDA mat pyramide forslag, alle unntatt fire av mennene så en reduksjon i vekt, kolesterol og blodsukker. De andre fire mennene alle hadde en familiehistorie med diabetes, som antas å ta hensyn til det faktum at til tross for deres endring i kostholdet, den pre-diabetes forverret i type 2-diabetes.


Previous:hvordan du velger den beste diabetes diett plan for deg å administrere blodsukkernivået Next:diabetes og fastfood

Relaterte artikler


 • naturlig vs økologisk mat
 • farer av triglyserider
 • diabetes måltid planlegging med insulin
 • hvordan du velger din diett når du har diabetes i svangerskapet
 • pre-diabetes dietter
 • mat for en 1600 calorie diabetes diett
 • Dexatrim bivirkninger
 • diabetes ernæring råd
 • helsemessige fordeler av peanøttsmør
 • hvordan å håndtere din diabetes med kosthold
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com