fastfood diabetes pocket guide

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2010-01-12
Sunn matvaner er viktig for å kontrollere diabetes. En av nøklene er å spise en rekke matvarer. Med fast food, blir dette enda viktigere. I stedet for en dobbel cheeseburger, for eksempel, kan du ha en vanlig hamburger, en grønn salat og en bakt potet. Du vil ikke bare føle fyldigere en lengre tid, men du vil også ta i mer næringsstoffer. Husk imidlertid at selv om du bestiller nøye, vil en combo måltid trolig øke blodsukkeret høyere enn du ønsker

Planlegging Ahead

Når du er diagnostisert med diabetes, er en av de første tingene du lære å være oppmerksom på ernæring etiketter. Fast food restauranter er pålagt å liste ernæring fakta på sine nettsider. Dra nytte av dette. Ved fastsettelse sukker nivåer, se på karbohydrat tall. Sukker er inkludert i de totale karbohydrater sammen med komplekse karbohydrater og fiber. Fordi gram sukker og fiber regnes som en del av den totale karbohydrater, bør du trekke fra gram fiber fra den totale karbohydrater for å fullt ut forstå hvor god maten er for deg. Høyt fiberinnhold er en god ting, men mye sukker er selvsagt ikke.
Siden diabetes er direkte koblet til glukose, mange feilaktig tror at bare sukker må modereres. Egentlig, for mye fett eller for mange kalorier er også et problem fordi økende vekt kan øke insulin resistens. Selv natrium påvirker ikke direkte blodsukker, folk har en tendens til å konsumere mye mer natrium enn nødvendig. Anbefalt inntak av natrium for friske voksne er under 2300 mg per dag. Overdreven natrium øker blodtrykket nivåer. Siden diabetikere folk er mer sannsynlig å få hjerte-og karsykdommer, holde blodtrykket lavt er viktig. Modererende kolesterol inntak ved å se mettet og trans fett vil også bidra til å redusere risikoen. Å vite på forhånd hvilke matvarer ikke vil sende blodsukkeret skyhøye vil gjøre siste-liten drive-middager stress gratis.

Grunnleggende

Selv om du ikke har hatt tid til å se fremover, kan du sørge for at blodsukkernivået holder seg i sjakk. Først av alt, ikke biggie-eller super-size måltidet. Du ønsker å spise en tilsvarende del til hva du kanskje har hjemme. Bestill vanlig-eller junior-sized smørbrød. Dette vil tillate deg å inkorporere mer variasjon i måltidet, og dermed gi deg en bedre sjanse til å ta i mer næringsstoffer.
Når du ser på menyen, ta hensyn ikke bare til maten i seg selv, men også hvordan den er kokt ("sprø" betyr frityrstekes). Til slutt ber for sauser og dressinger på siden. På denne måten kan du begrense hvor mye majones eller Ranchen er slathered på bun din.

Start dagen med en sunn frokost

Den frokosten servert på fast food restauranter, med sin vekt på sukkerholdige sirup og smør-gjennomvåt brød, kan være noen av de mer farlige tilbud. Ideelt sett bør diabetikere inkludere protein og litt umettet fett til frokost, fordi protein og fett brytes ned sakte, og ikke føre til en blod sukker pigg. Unngå alt med mye sukker, som lønnesirup og litt syltetøy. Også fordi en sunn vekt er ekstra viktig for diabetikere, er det best å styre klar av smør, fet pølser og bacon. Kjeks og croissanter bør erstattes med en bagel, engelske muffins eller vanlig toast. Den forførende fettfri Muffin er sannsynlig full av sukker.
Et godt alternativ er kald frokostblanding med fettfritt melk, men det gir lite protein. For mer protein, gå med vanlig eggerøre. I stedet for å laste dem med salt, prøv noen dråper hot saus. Dette vil samtidig legge til smaken og gi stoffskiftet et løft. Hvis du ønsker en frokost sandwich, har det uten ost og enten kanadiske bacon eller skinke i stedet for vanlig bacon eller pølse. Avslutt frokost med 100 prosent juice og du vil være full hele morgenen.

Ha en salat og Save Your flotter for Something Special

Noen ganger, til tross for din beste innsats for å spise godt, du ender opp på en stasjon -gjennom. Du kan anta at du bestiller en salat vil automatisk passe kostholdet. Men alle salater er ikke bra for deg, spesielt på fast food restauranter. Mange salater er verre ernæringsmessig enn en cheeseburger fordi salater ofte lastet med unhealthful pålegg som for eksempel stekt kylling strimler, sukker-belagt pekannøtter, buttery krutonger, revet ost og bacon biter. Sukker, mettet fett og natrium i disse pålegg legger opp raskt. Se, i stedet, for salater med grønnsaker som gulrøtter, paprika, løk og brokkoli. Et annet problem med gatekjøkken salater er at, i stedet for mørke grønne blader som spinat, som er fullpakket med vitaminer, er basen vanligvis hvit, vannaktig, isbergsalat. Blandet greener er en annen godt grunnlag for en sunn salat.
Sannsynligvis det største problemet, skjønt, er salat dressing. Fettfri dressinger kanskje ikke bare har mange kalorier, men de kan være lastet med sukker. Ditt beste alternativet er enkel olivenolje og eddik. Etter det, velge en lav-fett velsmakende dressing som ranch eller balsamico vinaigrette, som det trolig vil ha mindre sukker enn noe sånt som bringebær vinaigrette. Selv med disse bedre alternativer, kan du prøve å bruke mindre dressing. Sjekk servering størrelsen på baksiden av bandasjen. Vanligvis vil en pakke bli lik to porsjoner i henhold til ernæring etiketten. Å bruke mindre, dip gaffelen inn i bandasjen deretter plukke opp noen grønnsaker.
Pass opp for taco salat. På toppen av ofte kommer i en dyp-stekt bollen, guacamole og rømme legge kalorier og mettet fett.

Få en Protein-Fullpakket Sandwich uten alle Fat

Selv om fast food restauranter har en tendens til å understreke sine "sprø "kylling og fisk valg, de fleste av dem tilbyr grillet eller broiled erstatninger. Se på ordet "dobbel" som et rødt flagg, spesielt for burgere. Som med salater, kan sandwich pålegg være sjokkerende unhealthful. Be dem om å forlate av ost og bacon. Erstatt farlige "spesielle" sauser med flavorful sennep. Majones gir den nest beste (og andre verste) type fett, kalles flerumettet fett. Hvis du virkelig elsker majones, bestille den på siden og spre et tynt lag på innsiden av bun din. På denne måten får du tekstur og smak uten slopped-on serverer du kan bli gitt. La salat og tomat til å gi den knase og variasjon du trenger i en god burger eller sandwich.
Hvis du går for fast food-deli-stil smørbrød, erstatte hvit hoagie ruller med grovbrød. For fylling, hold deg til magert kjøtt som kylling og kalkun bryst legg på grønnsakene og avslutt det hele med eddik eller sitron og et snev av olivenolje. Ikke for noe som lignet på en ost biff sandwich, kjøttkaker sub eller italiensk BMT.

Nyt en meksikansk Feast Uten Grease

meksikansk fastfood, med sine refried bønner, frityrstekte skjell og gooey ost, er, generelt, ikke et godt valg for diabetikere. Men, hvis du følger noen enkle regler, vil du ikke ha et blodsukker pigg heller ikke vil du øke den allerede økt fare for hjerte-og karsykdommer. Velg kylling over storfekjøtt og svinekjøtt. Spør etter vanlige bønner i stedet for refried. Hvis de ikke har faste bønner, la dem av helt. Gå lett på osten. I stedet hoper på salat og tomat. Erstatt rømme og guacamole med ekstra salsa. Ikke for noen frityrstekes skjell. Soft mel tortillas er et bedre valg. To meksikanske alternativer som ikke vil overbelaste deg med mettet fett og natrium er kylling fajitas og myke tacos.

Pizza kan være den perfekte Unn

Mange synes det er overraskende at pizza kan være en av de sunneste fastfood valg for en diabetiker. Dette er på grunn av omfanget av skorper og pålegg tilgjengelig. Bestill en tynn skorpe kake toppet med grønnsaker. Legge til hot paprika er en god idé, som capsaicin finnes i chilipepper, som cayenne, jalapeno og habanero paprika kan hjelpe glukose kontroll, sammen med vekttap. Aldri for noe stablet høyt med kjøtt. Velg Marinara over fløte saus. I noen pizzeriaer, kan du til og med be om lav-fett mozzarella. Noen mennesker dab av overflødig fett fra toppen av sin skive med en serviett. Selv om dette ikke blir kvitt alt, det er en start. Et stort problem med pizza er at folk ofte føler de bør bestille, og så spiser, en hel kake. Begrense størrelsen på delen er den beste måten å beholde kontrollen over blodsukkeret. Til slutt, ikke følge din pizza med smør-gjennomvåt hvitløksbrød.

Bytt French Fries med Disse sunnere Sides

pommes frites og løkringer er to typiske fastfood sider, begge stappfulle av mettet fett, kalorier og natrium. Dousing dem i chili, eller dekket dem i ost øker dette eksponentielt. En grønn salat er alltid et bedre valg enn pommes frites. Som nevnt med hensyn til store salater, merk type greener benyttes, bandasjen og eventuelle sukkerholdig og fet pålegg som søtt pekannøtter eller bacon biter.
En heartier, som er tilgjengelig på noen fast food menyer, er en bakt potet. Bestill det vanlig så toppen den med en teskje margarin eller lav-fett rømme. Gressløk legge smak og farge uten å legge fett. Regelmessig rømme, revet ost og bacon biter, derimot, er alle fulle av kolesterol og fett.


Previous:diabetes måltid planlegging med insulin Next:diabetes diett mat

Relaterte artikler


 • type 2 diabetes diett
 • diabetes og lav protein dietter
 • diabetes forebygging kosthold
 • diabetes diett liste over matvarer
 • bivirkninger av Tylenol pm
 • hva kan folk på diabetes dietter spise?
 • helsemessige fordeler av mangostan
 • hvordan å minimere menopause symptomer
 • diabetes måltid planlegging med insulin
 • helsemessige fordeler av tunfisk
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com