diabetes og lav protein dietter

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2010-01-12
For personer med diabetes, spise for mye protein kan være skadelig. Dette gjelder spesielt hos personer med diabetes som har nedsatt nyrefunksjon. Det medisinske miljøet anbefaler at personer med diabetes følger en moderat til lav-protein diett og arbeide med en dietetiker for å utvikle en spise plan som støtter arbeider med sin sykdom og livsstil behov

Nyrene og Protein

Når store mengder av proteiner forbrukes i kostholdet, er ekstra arbeid plassert på nyrene å filtrere ut og eliminere avfallsstoffer som produseres under protein nedbrytning. Dette kan føre til utbruddet av nyresvikt, fordi nyrene er allerede ødelagt av diabetes. Spise en lav-protein diett vil redusere belastningen på nyrene.

Protein's Purpose

Protein er nødvendig i kosten fordi den brukes til å reparere alle deler av kroppen din. Proteiner brukes i røde blodceller og antistoffproduksjon, regulerer de væskebalanse, og bistå med blodpropp. Uten protein i kosten, vil kroppen din begynne å bryte ned og fordøye sine egne muskler for å få protein den trenger for å fungere skikkelig.

Daily Intake

The United States Department of Agriculture, eller USDA, anbefaler at en sunn voksen forbruker mellom 40 og 60 gram protein hver dag for å opprettholde god helse. For personer med diabetes eller nyresykdom, bør beløpet være begrenset til 30 til 50 gram, avhengig av helsen til den enkelte.

Protein Kilder

Animal produktene er den vanligste kilden til protein. Kjøtt, fisk, fjærkre og meieriprodukter anses høy-protein mat. Disse typer protein matvarer kan ha til å være begrenset i kosten fordi selv en liten porsjon protein-rik mat kan inneholde for mange gram protein for kroppen å utnytte trygt. Lavere-protein matvarer fra planteriket er anbefalt fordi et høyere volum av mat kan inntas for å tilfredsstille sult og gi oppfyllelse. Hensyn må tas, men fordi lavt protein anlegget kilder også inneholder stivelse, som brytes ned av kroppen til sukker, og dette kan forverre diabetes.

Stretching Protein

En måte å gjøre det virke som om du får mer protein enn du er, er å bruke tynne stykker av kjøtt som gir inntrykk av et større servering. En annen måte er å tjene måltid på en måte hvor grønnsakene blir hovedretten, og kjøttet er en siderett. Dette kan gjøres ved å servere større porsjoner med grønnsaker på tallerkenen, og utforme måltider for å utfylle smaken av grønnsaker i stedet for den vanlige metoden for å ha grønnsakene utfyller kjøttet. Salater kan serveres med hakket kjøtt og nøtter sprengte på toppen, og soya-baserte dressinger vil legge anlegg basert proteiner.


Previous:mat for en 1600 calorie diabetes diett Next:diabetes måltid planlegging med insulin

Relaterte artikler


 • naturlig vs økologisk mat
 • diabetes anbefales diett planer
 • helsemessige fordeler av ingefær
 • frukter som gjør deg ned i vekt
 • korrelasjon mellom diabetes og mat
 • hvordan gjøre måltider når du har diabetes i svangerskapet
 • om msg
 • oppskrifter for personer med diabetes og høyt blodsukker
 • fare for Spirulina
 • bivirkninger av Tylenol pm
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com