diabetes mat plan

Skrevet av: Tone Paulsen oppdatert: 2010-01-12
Læring at du har diabetes kan være vanskelig. Du har nå til å overvåke blodsukkeret ditt, utøve daglig, og se hva du spiser. Diabetes mat planene er forskjellige fra mat planer for den gjennomsnittlige person. Du må lære å telle karbohydrater og se fett inntak. Kalorier er viktige, også, hvis legen din vil at du skal gå ned i vekt

Karbohydrater

Karbohydrater endre til sukker eller. glukose like etter du spiser dem. Innen to timer, er de å bevege seg gjennom blodet. For den gjennomsnittlige person, til glukose flytter inn i kroppens celler brukes til energi. For diabetikere, er det ikke så lett. Hvis kroppen din ikke produserer insulin, forblir sukkeret i blodet. Hvis kroppen din ikke bruker insulin riktig, er det samme sant. En diabetiker må lære å telle karbohydrater, så hans blodet ikke blir mettet med glukose eller sukker, forårsaker sukker diskant. Din kostholdsekspert vil diskutere hvor mange karbohydrater du kan ha en dag og hvor mange du kan ha for hvert måltid. De karbohydrater er målt i gram. En porsjon er 15 gram. Et eksempel på en visning ville være en brødskive, en liten frukt, en 1 /3 kopp ris eller pasta, eller 1 /2 kopp stivelsesholdige grønnsaker. De fleste diabetikere kan ha ca 40-60 gram karbohydrater per måltid. De fleste kan ha ca 150-160 karbohydrater for dagen, avhengig av alder, kjønn og vekt.

Fett

Fordi diabetikere er utsatt for hjertesykdom, de må overvåke fettinntak, spesielt mettet fett. Sukker eller glukose i blodet påvirker veggene i blodårene. Det er lettere for fett til å bygge opp, slik at diabetikere må se hvor mange fete gram er i matvarer. Se etter mat med ikke mer enn tre totalt fett gram per porsjon. Unngå å spise rødt kjøtt mer enn to til tre ganger i uken, og mer enn én gang på en dag. Stick med magert kjøtt, fisk og fjærfe. Diabetikere bør ikke forbruke mer enn seks gram protein per dag. Tre gram kokt protein er på størrelse med en kortstokk, eller palm av en kvinnes hånd. Håndflaten av en manns hånd er fire til fem gram av kokt kjøtt. Dietitians foreslår at diabetiker spiser lite fett og nonfat meieriprodukter.

Kalorier

Ikke bare må diabetikere å kutte karbohydrater og se deres mettet fett inntak, må de kontrollere sin vekt, også. Ekstra vekt legger stress på hjertet og løfter sukker nivåer. Din kostholdsekspert vil fortelle deg hvor mange kalorier å konsumere hver dag for å gå ned i vekt. Kvinner vil forbruke cirka 1300 til 1500 kalorier om dagen for å gå ned i vekt, mens menn vil forbruke cirka 1600 til 1800. Mengden kalorier bestemmes av alder, kjønn, nåværende vekt og aktivitetsnivå. Fordi diabetikere må forbruke karbohydrater når de trener for å unngå sukker nedturer, kan de forbruke flere kalorier, hvis de har en aktiv livsstil.


Previous:diabetes anbefales diett planer Next:diabetes ernæring råd

Relaterte artikler


 • matvarer for sunn hud
 • diabetes og fastfood
 • hvordan du velger din diett når du har diabetes i svangerskapet
 • diabetes mat plan
 • naturlig vs økologisk mat
 • farer av triglyserider
 • hvordan å behandle diabetes og kosthold
 • helsemessige fordeler av peanøttsmør
 • diabetes diett mat
 • hva kan folk på diabetes dietter spise?
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com