diabetes forebygging kosthold

Skrevet av: Mona Storm Nilsen oppdatert: 2010-01-12
Diabetes er den femte dødeligste sykdommen, ifølge American Diabetes Association. Det er også en sykdom som kan forebygges, hvis folk spiser riktig, opprettholde en sunn vekt og trening. Kosthold er en nøkkelfaktor i å kontrollere blodsukkernivået. Siden kroppen din blir karbohydrater til sukker for energi, er det viktig at karbohydrater er kontrollert, så for mye sukker ikke inn i blodbanen. Men, karbohydrater er ikke den eneste faktoren, ser på inntak av proteiner og fett er viktig, også. Et sunt og balansert kosthold kan forebygge type 2 diabetes eller forsinke utviklingen av sykdommen

Sugar

Karbohydrater slå til sukker eller glukose like etter du ingest dem. Bukspyttkjertelen utgivelser insulin til å flytte sukker eller glukose inn i muskelcellene der sukker eller glukose er brukt til energi. Hvis for mange karbohydrater er inntatt, kan insulinet ikke flytte sukker inn i cellene effektivt. Resultatet er høyt blodsukker som kan lage insulin intoleranse. Når kroppen er insulin intolerant, utvikler diabetes.

Karbohydrater

For å unngå høyt blodsukker eller toppene i blod sukker, se hvor mye karbohydrater du får i deg ved hvert måltid. En diabetiker er vanligvis tillatt 45-60 gram karbohydrater for hvert måltid og 15 gram for en matbit. For å hindre toppene i sukker, bør du unngå stivelsesrik mat, lite fiber brød, lite fiber pasta, og høyt sukkerinnhold mat. Spise ikke-stivelsesholdige grønnsaker, frukt, hel hvete brød, hel-hvete pasta, brun ris, og matvarer lav i sukker.

Protein

Protein mye fett kan føre til hjertesykdom og slag. Mennesker som er utsatt for å bli diabetiker, bør se deres protein inntak. Fire til seks gram protein hver dag er tilstrekkelig. Unngå rødt kjøtt mer enn tre ganger i uken. Velg fjærfe, fisk og belgfrukter. Rødt kjøtt skal være magert.

Fat

Fat inntak ikke bare fører til fedme, fører det til blokkerte arterier. For å forhindre diabetes, bør du begrense fettinntaket. Velg fett lite mettet fett og unngå mat med total fett som er mer enn tre gram per porsjon. Fete mennesker er mer utsatt for å utvikle diabetes.

Meieri

Melkeprodukter er viktige for kalsium og karbohydrater. Den diabetiker skal spise to porsjoner meieriprodukter hver dag. Unngå å spise høy fett meieriprodukter. Velg lite fett og fettfri melk og yoghurt.

Balanserte måltider

For å unngå diabetes, bør forebygging dietten inneholder mat fra alle matvaregrupper. Begrens inntaket av karbohydrater. Unngå mat med høyt sukker. Unngå matvarer med mettet fett. Spiser rødt kjøtt ikke mer enn en gang på en dag. Ta med sunne valg av fisk og fjærfe. Se etter rikelig av ikke-stivelsesholdige grønnsaker som gulrøtter, grønne bønner, og brokkoli. Fortsett å spise potet, mais, og squash, men begrense inntaket på grunn av den høye stivelse. Velg frisk frukt over juice fordi den har mindre sukker. Drikk melkeprodukter men velger lav fett eller ikke-fett-produkter.


Previous:krav til diabetes 2 kosthold Next:diabetes sukker erstatning

Relaterte artikler


 • helsemessige fordeler av peanøttsmør
 • Dexatrim bivirkninger
 • korrelasjon mellom diabetes og mat
 • helsemessige fordeler av tare
 • diabetes måltid planlegging med insulin
 • helsemessige fordeler av honningdugg
 • hva kan folk på diabetes dietter spise?
 • bivirkninger av Tylenol pm
 • daglig diabetes guide til måltid planlegging
 • mat for en 1600 calorie diabetes diett
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com