diabetes ernæring råd

Skrevet av: Anne Brit Lystrup oppdatert: 2010-01-12
Ifølge The American Diabetes Association, mer enn 23 millioner mennesker i USA har diabetes. Dette oversette til 8 prosent av befolkningen. Antallet diabetikere økte 13,5% mellom 2005 og 2007. Diabetikere kan hjelpe til å håndtere sykdommen ved å spise et sunt kosthold

Drikkevarer

Drikk vann som ditt førstevalg i drikkevarer. Unngå å drikke sports-og energidrikker, og brus, fordi de har høy-fruktose mais sirup. Drikk kaffe uten sukker. Konsumere kunstig søtet drikke med måte. Velg lettmelk eller skummet melk. Drikk alkohol bare sporadisk, som alkohol blir til sukker i kroppen din.

Karbohydrater

Spis karbohydrater laget med hele korn. Disse inkluderer hvete eller rug brød i stedet for hvitt brød, brun ris i stedet for hvit ris, pasta laget av sammalt hvete og tørkede bønner. Spis havregryn til frokost i stedet for bacon og egg. Hele korn gir lavt kaloriinnhold og høyt fiber for bedre ernæring.

Friske grønnsaker og frukt

Spis mye grønnsaker og frukt for god ernæring. De inneholder mange vitaminer, mineraler og aminosyrer, som fremmer god helse og faktisk hindre mange sykdommer. Personer med diabetes bør spise grønnsaker som paprika (velg grønn, oransje, gul eller rød), gulrot, brokkoli og rosenkål. Mørk grønne grønnsaker som spinat, salat og grønnkål er også gode valg.

Fett og oljer

Velg oljer laget av grønnsaker, som for eksempel olivenolje eller maisolje. Spis nøtter for en rask energi pick-up og fordi de inneholder sunt fett. Spis fisk som makrell, laks, sild og Albacore tunfisk pakket i vann eller frisk. Kjøp margarin uten trans-eller mettet fett. Bruk nonfat majones og salat dressinger som ikke har mettet fett.

Fjørfe og Kjøtt

Spis mer kylling og kalkun enn storfekjøtt eller svinekjøtt. Helt unngå behandlet kjøtt produkter som bacon, pølse, skinke og kjøttpålegg. Disse kjøtt inneholder svært høye nivåer av mettet fett og mange kjemikalier som nitrater, som ikke gir god ernæring for personer med diabetes.

Sugar

Unngå matvarer med sukker, da de øker blodsukkernivået og kan gjøre diabetes verre. Det er greit å ha en svært sporadiske cookie, for eksempel, men å spise mat med høyt sukkerinnhold, vil tappe energi og legge unødvendige kalorier i kostholdet ditt.

Bearbeidet mat

Velg ferske matvarer i stedet for hermetiske, frosne eller tørket mat. Alle disse matvarer har konserveringsmidler i dem.


Previous:diabetes mat plan Next:om diabetes og kosthold

Relaterte artikler


 • helsemessige fordeler av granateple
 • den ideelle diabetes kontroll kosthold
 • om diabetes og kosthold
 • matvarer for sunn hud
 • hvordan å håndtere din diabetes med kosthold
 • helsemessige fordeler av peanøttsmør
 • fastfood diabetes pocket guide
 • om diabetes diett hjem levering tjenester
 • om msg
 • frukter som gjør deg ned i vekt
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com