diabetes anbefales diett planer

Skrevet av: Anne Marie Jensen oppdatert: 2010-01-12
Diabetes er en sykdom hvor blodsukkernivået ikke blir regelmessig kontrollert, som krever bruk av medikamenter og ofte eksterne kilder av insulin for å opprettholde dem. Diabetikere trenger også en veldig kontrollert diett, for å sørge for at deres blod ikke blir for rik eller for mangler i sukker, noe som kan føre til umiddelbare katastrofale resultater. Med litt planlegging som vektlegger timing og typer matvarer, du enkelt kan mote en diabetiker måltid plan uten å ofre smaken eller variasjon

Timing Måltidene

En av de viktigste aspektene ved planleggingen av en diabetiker måltid er timing. Diabetikere kan bedre håndtere sine sukker nivåer når de spiser måltider konsekvent og rutinemessig. Dette gir diabetikere muligheten til å jevnlig sjekke sukker nivåer. Planlegg måltidene slik at du kan spise dem på samme tid og på samme tid hver dag. For noen diabetikere, er det mer fordelaktig å spise mindre, speisa måltider. Dette vil hjelpe deg å opprettholde nivået av sukker i blodet, sammen med gir jevne mellomrom for å overvåke nivåene.

Kombinasjon tallerkner

Diabetikere bør ha en kombinasjon av ulike matvarer for hver plate. Hele korn bør være større i andel, sammenliknet med frukt, grønnsaker og kjøtt. Du kan også holde utveksle lister som viser hvilke matvarer som kan erstatte andre, for å opprettholde mangfold. For eksempel, er et lite eple tilsvarer om lag en tredjedel av en kopp kokt pasta, i form av karbohydrater beløp. Unngå mest rødt kjøtt, med mindre de er magre kuttet. Grillet kylling og frisk fisk som laks eller albacore tunfisk er gode kilder til protein for diabetikere.

Sukker og Fett

Det er viktig å måle sukker og fett mengder med hvert måltid. Det er en myte at diabetiker dietter er sukkerfri, faktisk, er det viktig for diabetikere å ha sukker-bare i kontrollerte mengder. Hvis du bruker transfett, eller få mer enn 7 prosent av det daglige kalorier fra fett, kan du ende opp med hjertesykdommer, som ofte følger med en diabetiker diagnose. Den glykemisk indeks av mat, slik som de som vises på ressursen nedenfor, bør hjelp til å velge matvarer. En sammenligning av frokostblandinger, for eksempel, viser at havregryn har en mye lavere glykemisk indeks enn puffet ris.

Sunn snacks

Snacks er en enkel måte å øke sukker nivåer i en diabetiker. Plan snacks godt, nøye vurderer sukker beløp-selv om de er "sunnere" sukker, slik som de som finnes i frukt. Et eksempel er selleri med lavt sukker peanøttsmør. Karbohydrater hovedsak regnes som blodsukker også, så de også må tas hensyn til. Det hjelper også å ha beredskap snacks pakket, bare i tilfelle du befinner deg utenfor din vanlige måltid planen. Granola blandet med rosiner og honning kan være et potent nødssituasjon snack hvis sukker nivåene er lave.


Previous:pre-diabetes dietter Next:diabetes mat plan

Relaterte artikler


 • type 2 diabetes diett
 • den ideelle diabetes kontroll kosthold
 • om sunn mat
 • diabetes måltid planlegging med insulin
 • helsemessige fordeler av honningdugg
 • diabetes forebygging kosthold
 • diabetes og lav protein dietter
 • langsiktige bivirkninger av kreatin
 • krav til diabetes 2 kosthold
 • diabetes og fastfood
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com