den ideelle diabetes kontroll kosthold

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2010-01-12
Det ideelle kosthold for å kontrollere diabetes er preget av konsistens, moderasjon og langsiktig nytte til diabetes pasienten. For en diett for å bli vurdert ideelle, må det være sunt i det lange løp, og bør ikke bare gi flavorful mat til pasienten, men også gi en bedre livskvalitet som reduserer behovet for insulin og bedrer energinivået hele dagen .

Karbohydrater og glukose

Når diabetikere spiser karbohydrater, blir det fulgt av en økning i blodsukkernivået. For diabetikere under konvensjonell behandling, er dette carb laste motvirket av en pre-måltid shot av hurtigvirkende insulin. Diabetikere bør spise på omtrent samme tid hver dag, og spiser tilsvarende mengder når de spiser. Enkle og komplekse karbohydrater både påvirke blodsukkernivået samme måte, men variasjon i mengde karbohydrater spist daglig kan føre til problemer med blodsukkeret. En ideell diabetes diett vil inkludere målt karbohydrat porsjoner til frokost, lunsj og middag, med fokus på komplekse karbohydrater for fiber innhold og hjertesykdommer. Ved å spise konsistent del størrelser av karbohydrater, vil blodsukkeret være enklere å kontrollere.

Fat

Diabetikere bør ikke mer enn 30% av den totale kalorier fra fett innhold, og mettet fett (animalsk fett) bør komponere mindre enn 10%. I tillegg bør diabetikere lavere kolesterol inntak til 300mg per dag. Diabetikere er i fare på lang sikt fra høyt kolesterol og hjertesykdom, begrense forbruk av fett er spesielt viktig. Transfett, fett fra bearbeidet mat, bør fjernes så mye som mulig. Relativt gode kilder til fett i kosten er avokado, smør, visse margarin, nøtter, oljer, oliven og peanøttsmør-selv om disse bør brukes med måte

Protein

Selv om diabetikere av og til har problemer med å fordøye og. absorberende protein på grunn hypochlorhydria og andre fordøyelse problemer, bør protein likevel inntas som 10-20% av totale kaloriinntaket. Fettfattig kjøtt er å foretrekke fremfor mye fett kjøtt og protein kilder fra planter er å foretrekke fortsatt til animalske proteiner. Animalsk protein, når det brukes, bør være slank og ikke charbroiled. Dette bør omfatte matvarer som nøtter, frø, spinat, egg, fisk og protein tilskudd. Proteiner er viktige fordi de ikke legger til glykemisk belastning, og diabetes er assosiert med redusert protein syntese, langsommere sårheling og reparasjon funksjon, slik at en tilstrekkelig tilførsel av protein (0. 8-1. 2g /kg kroppsvekt) er svært viktig.


Previous:nothing Next:hva kan folk på diabetes dietter spise?

Relaterte artikler


 • helsemessige fordeler av ingefær
 • om diabetes og kosthold
 • om sunn mat
 • diabetes diett liste over matvarer
 • diabetes måltid planlegging med insulin
 • sitronsaft rens
 • diabetes ernæring råd
 • fare for Spirulina
 • mat for en 1600 calorie diabetes diett
 • farer av triglyserider
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com