daglig diabetes guide til måltid planlegging

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2010-01-12
Når du er diabetiker, er det viktig å planlegge måltidene dine nøye for å hindre at blodsukkeret går for lavt eller for høyt. Spise små måltider og snacks ofte, velge mat med omhu, og kombinere mat for ernæring og variasjon er viktig når man planlegger måltidene

spise hyppige, men små måltider

Spise små måltider bidrar til å redusere mengden sukker som er absorbert i blodet til enhver tid. Dette bidrar til å holde blodsukkernivået fra å gå for høyt, og senker mengden insulin du har å injisere. Sikre at du ikke går mer enn to timer eller så uten å spise vil holde blodsukkeret i å falle for lavt. Den insulin du injiserer kan forårsake hypoglykemi, eller lavt blodsukker, hvis du ikke holde maten i magen. Protein snacks, for eksempel ost eller nøtter, er en god måte å holde blodsukkernivået stabilt mellom måltidene.

Velge Foods

Ved valg av matvarer for å legge til din daglige måltid planer, være klar over matvarer som kan påvirke blodsukkeret negativt. Sukkerholdige godbiter, for eksempel, bør begrenses eller elimineres helt, på grunn av deres effekt på blodsukkernivået. Raffinert mel, finnes i hvitt brød, bør også unngås. Brød produkter laget av hele korn, slik som hele hvete, havre, og kli, er alle komplekse karbohydrater, og øke blodsukkeret saktere. Grønnsaker og frukt gir også komplekse karbohydrater til det daglige kostholdet. Protein øker ikke blodsukkeret i det hele tatt, og kan legges til kosthold med ulike typer magert kjøtt, samt egg, bønner, tofu og peanøtter. Meieriprodukter er en god kilde til kalsium, og bør være en del av din daglige måltider.

Mat Kombinasjoner

Protein mat er svært viktig når kombinerer mat, siden de bremse opptaket av karbohydrater, som holder blodsukkeret i å stige så fort. For eksempel, hvis du spiser en proteinrik mat, som ost, med et karbohydrat, som brød, resulterer det i en mer moderat økning i blodsukkeret enn om du spiste brød alene. Sunt fett, som finnes i nøtter eller avokado, kan også redusere opptaket av karbohydrater.


Previous:oppskrifter for personer med diabetes og høyt blodsukker Next:pre-diabetes dietter

Relaterte artikler


 • mat for en 1600 calorie diabetes diett
 • krav til diabetes 2 kosthold
 • hvordan du bruker en diabetes test meter
 • type 2 diabetes diett
 • pre-diabetes dietter
 • om msg
 • diabetes ernæring råd
 • fare for Spirulina
 • Dexatrim bivirkninger
 • helsemessige fordelene av kokos olje
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com