hvilke faktorer som påvirker forventet levealder etter en hjertetransplantasjon

Skrevet av: Line Eeg oppdatert: 2015-02-05
et hjerte transplantasjon kan være nødvendig når en persons hjerte er ikke lenger i stand til å pumpe nok blod til andre organer i kroppen. transplantasjon består av skadet hjertet blir kirurgisk fjernet, og deretter erstattet med et sunt hjerte hentet fra en organdonor. det er flere factorsthat kan påvirke pasientens levetid etter en hjertetransplantasjon noen av disse faktorene er livsstilsvalg som alkohol eller tobakk, om pasienten opprettholder en sunn vekt, og få de riktige mengder. trener for å holde det nye hjertet sunt. Det er også viktig for transplantasjon pasienten til å ta alle medisiner som foreskrevet av behandlende lege.
trening kan bidra til å fremme helbredelse og økt levealder etter en hjertetransplantasjon. studier har vist at å vedta en sunn treningsprogram så snart etter transplantasjonen som mulig kan hjelpe pasienten til å leges raskere fra operasjonen og kan bidra til å forbedre humøret og pasientens generelle syn på livet. for å forbedre oddsen for en lengre forventet levealder etter en hjertetransplantasjon, bør pasienten konsultere med en lege for å få hjelp i å utvikle en sunn treningsprogram utviklet for individualiserte pasientens behov.
forebygge organrejeksjon er en viktig faktor i forventet levealder etter en hjertetransplantasjon. i noen tilfeller vil kroppens immunsystem gjenkjenner det transplanterte organet som en fremmed inntrenger. når dette skjer, kroppen kan begynne å angripe det nye orgelet. dette kan føre til organrejeksjon, noe som betyr at det nye hjertet ikke vil være i stand til å opprettholde livet til pasienten. mens organrejeksjon ikke kan alltid bli hindret, kan det være måter å bidra til å redusere sjansene for at dette skjer.
følgende hjerte transplantasjon kirurgi, vil pasienten må ta medisiner hver dag for resten av livet i et forsøk på å hindre organrejeksjon. det er ekstremt viktig å ta denne medisinen som foreskrevet av lege. eventuelle symptomer som feber, brystsmerter eller pustevansker bør rapporteres til lege med en gang, da disse kan være mulige tegn på avvisning. med rask behandling, kan fullstendig avvisning kunne unngås
.

Previous:nothing Next:normalt trykk glaukom

Relaterte artikler


 • delusional parasitosis
 • mindre sår
 • klor utslett
 • Forskjellen mellom hud koder og føflekker
 • de vanligste årsakene til magekramper
 • dyp blåmerke
 • miljørettet helsevern
 • vesicant
 • bulldog klemme
 • arrdannelse alopecia
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com