sammenheng mellom overgangsalder og vaginal tørrhet

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2015-02-09
hver kvinne vil vanligvis gå gjennom overgangsalder, og tørrhet i skjeden er et vanlig symptom på som kan være knyttet til reduserte kvinnelige hormonnivåer. overgangsalder og tørrhet i skjeden, blant andre symptomer, markere slutten på reproduktive år, og uten egg til å modnes og slipp, er kvinnelige hormoner ikke lenger anses nødvendig av kroppen. naturlig overgangsalder er ofte preget av en gradvis reduksjon i østrogen, progesteron og testosteron nivåer, noe som kan være knyttet til forekomsten av vaginal tørrhet i menopausal kvinner.
når østrogennivået reduseres i overgangsalderen, kan surhetsgraden i skjeden også falle. dette kan føre til en grunnleggende, eller ikke- syre miljø. syre i skjeden tendens til å bekjempe mikroorganismer som forårsaker problemer, som gjær infeksjoner. urinveisinfeksjoner kan også være en bekymring etter overgangsalderen.
symptomer på overgangsalder og tørrhet i skjeden kan være kløende hud rundt eller inne i skjeden og smerter under samleie. over-the -counter personlige smøremidler kan brukes til å fylle fuktighet og redusere friksjon under sex. hvis kløe er relatert til tørr hud, kan personlige smøremidler hjelpe bøte på dette symptomet også.
annen potensiell hjem behandling for vaginal tørrhet er samleie i seg selv. under sex, slimhinner, vanligvis regulert av østrogennivå, produsere slim til tross for mangel på østrogen. mer samleie kan bety mindre vaginal tørrhet. det motsatte kan også være sant, så mindre sex kan bety mer vaginal tørrhet og økte smerter under samleie.
østrogenbehandling, hormonbehandling eller østrogen kremer kan foreskrives av lege ved symptomer på overgangsalder og vaginal tørrhet fortsette. østrogenbehandling er vanligvis tas en gang om dagen og kan gå tilbake østrogennivået til pre-menopause nivåer. østrogenbehandling tatt etter overgangsalderen vil vanligvis ikke gjenopprette evnen til å få barn, likevel.
østrogenbehandling ( ERT ) eller hormonbehandling ( HRT ) er tilgjengelig i flere moduser. piller, plaster og kremer er tre av de vanligste måtene å bruke ERT eller HRT. hvis pre-menopause østrogennivå ikke ble målt med blod testene, kan det ta flere forsøk før en lege kan forskrive riktig mengde ERT eller HRT å lindre symptomer på overgangsalder og vaginal tørrhet.


Previous:nothing Next:de vanligste årsakene til elveblest i småbarn

Relaterte artikler


 • som er de vanligste hjernesvulst symptomer
 • om av lungesykdommer
 • multippel graviditet
 • administrasjonsvei
 • nesepolypper
 • body Sculpting
 • hva som forårsaker underarm svett
 • nasal smitte
 • de vanligste årsakene til mannlig bryst smerter
 • om av dysfoni
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com