sammenheng mellom hysterektomi og overgangsalder

Skrevet av: Catrine Blikom oppdatert: 2015-02-10
når overgangsalderen forekommer naturlig, er det en lang prosess med mange faser, som vanligvis varer i flere år. i løpet av denne tiden, nivåer av østrogen langsomt avta. etter en hysterektomi, men spesielt hvis eggstokkene er også fjernet, det er vanligvis en fullstendig tap av østrogen produksjonen i kroppen. dette er fordi eggstokkene er mest ansvarlig for produksjonen av hormonet. en hysterektomi er ofte referert til som kirurgisk overgangsalder.
den hysterektomi og menopause symptomer som raskt oppstår inkluderer hetetokter, som føler bølger av overveldende varme vasker over kroppen. det varer vanligvis noen få minutter av gangen, men kan forekomme hyppig i løpet av dagen. under søvn, fortsetter kroppen å reagere på tap av østrogen, og nattesvette resultat fra intermitterende hetetokter. kvinner vil ofte våkner opp midt på natten for å finne håret, klær og laken er fuktig av svette.
som følge av avbrutt søvn og drastiske hormonelle forandringer som oppstår følgende hysterektomi og overgangsalder, noen kvinner erfaring søvnløshet. depresjon og irritabilitet er også hyppige plager blant postmenopausale kvinner. disse er ofte tilskrives sove deprivasjon og mangel på østrogen.
humørsvingninger og emosjonelle ustabilitet er også vanlig følgende hysterektomi og overgangsalder. en kvinne kan oppleve gråtende jags, selv om hun ikke kan faktisk føle trist. for ingen spesiell grunn, kan hun også plutselig opplever en intens periode med ukontrollert latter. noen er plaget av humørsvingninger, mens andre er knapt berørt. alvorlighetsgraden av symptomene kan variere blant kvinner.
mange ganger, hormonbehandling ( HRT ) er foreskrevet for å lette symptomer på hysterektomi og overgangsalder. syntetisk østrogen kan bidra til å gjøre overgangen lettere for noen kvinner. supplement kan også lette alvorlighetsgraden av andre symptomer som vektøkning, hudforandringer, bentap, og vaginal tørrhet. det er noen uønsket side- effekter og risiko forbundet med hormonbehandling, så skal kvinner diskutere sine valg med en lege.


Previous:nothing Next:sammenheng mellom allergi og sår hals

Relaterte artikler


 • Reiter syndrom
 • om av kirurgisk utstyr
 • Håravfall er arvet fra morens familie
 • om av håndleddet problemer
 • rehabilitering leger
 • de vanligste årsakene til alvorlig hæl smerter
 • junctional rytme
 • hvilke forhold har leddsmerter som et symptom
 • chemosis
 • Hvor nøyaktig er hårsekken testing
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com