kryptokokkmeningitt

Skrevet av: Christian Boreg Lars oppdatert: 2015-02-14
kryptokokkmeningitt er en soppinfeksjon av membraner som dekker ryggmargen og hjernen, som kalles hjernehinnene, disse membranene beskytte det sentrale nervesystemet soppen som forårsaker infeksjonen er utbredt over hele verden, men frekvensen av infeksjon er. ganske lav fordi de fleste menneskers immunforsvar kan beskytte dem fra kontraktørselskaper infeksjonen. immunsupprimerte individer, for eksempel de med AIDS, er utsatt til soppinfeksjon fordi deres immunforsvar mangler funksjonalitet for å hindre smitte. kryptokokkmeningitt er en meget alvorlig infeksjon som er dødelig i mange tilfeller, men korrekt og rettidig behandling ikke lavere vesentlig sannsynligheten for død.
mange forskjellige symptomer kan indikere tilstedeværelse av kryptokokkmeningitt, og disse inkluderer feber, hodepine, kvalme, oppkast, og lysfølsomhet hallusinasjoner og endrede mentale tilstander er også mulige symptomer det kan noen ganger være vanskelig. å diagnostisere infeksjon fordi mange av disse symptomene er de samme som forårsaket av HIV- behandlinger. å sjekke for kryptokokkmeningitt med sikkerhet, vil en lege foreta en lumbalpunksjon, også kjent som en Spinal Tap. ulike tester utført på spinalvæske kan brukes til å fastslå med relativ sikkerhet hvorvidt man har infeksjonen.
kryptokokkmeningitt er generelt behandles med soppdrepende medisiner, selv om spesifikk behandling kan variere basert på hvorvidt infisert individ har et svekket immunforsvar. den viktigste komponenten i behandlingen er vanligvis intravenøst - levert amfotericin b. mens amfotericin B er en effektiv soppdrepende medisiner, kan dets bivirkninger være ganske alvorlig. mange mennesker opplever en akutt reaksjon som består av høy feber, kvalme, oppkast, hodepine, svakhet, og flere andre ubehagelige forhold kort tid etter at stoffet er administrert. hvis amfotericin B behandling er fortsatt for en lengre periode, er organskade, særlig nyreskader, mulig.
er det ofte nødvendig å fortsette behandlingen i ganske lang tid hos immunsupprimerte personer. hvis kryptokokkmeningitt ikke er helt utryddet fra ett system, kan infeksjonen komme tilbake etter at behandlingen er avsluttet. utvidet behandling, da, kan være nødvendig for å hindre smitte fra å komme tilbake.


Previous:nothing Next:EEG Neurofeedback

Relaterte artikler


 • rooting refleks
 • hookworms
 • hemoptysis
 • biomarkører
 • dempes vaksine
 • cytolytisk vaginosis
 • velge den beste Lyme sykdom spesialist
 • bulldog klemme
 • bruke et flatt jern for å rette håret mitt
 • fargeblindhet genet
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com