Goodpasture syndrom

Skrevet av: Trine Mørland oppdatert: 2015-02-22
noen ganger referert til som Goodpasture syndrom eller Goodpasture sykdom, er Goodpasture syndrom en tilstand som innebærer både nyre og lunge sykdom. sykdommen er oppkalt etter Ernest William Goodpasture, en patolog som identifiserte tilstand under utbruddet av influensa i USA i 1918. med Goodpasture syndrom sykdom, lider pasienten vanligvis fra blødning i lungene kombinert med en viss grad av betennelse. samtidig, blir glomerulus område av nyrene betent, forårsaker nyrene ikke fungerer som.
det finnes en rekke mulige Goodpasture syndrom årsaker. eksponering til noen kjemiske forbindelser, særlig hvis eksponeringen er hyppige og lange perioder, kan sette scenen for å utvikle denne kombinasjonen av nyre og lunge funksjonsfeil. det er også noen bevis på at virusinfeksjoner kan bidra vesentlig til utviklingen av denne tilstanden. mens det er teorier som noen mennesker er mer disponert for utvikling av dette syndromet enn andre, det er ingen generell enighet om dette punktet i større medisinske fellesskapet.
i form av Goodpasture syndrom behandling, kan medikamentell behandling ofte bidra til å bringe en grad eller lettelse. bruk av Kortikosteroider og ulike typer immundempende er to eksempler på kurs for behandling som kan hjelpe lindre noen av betennelse og lette Goodpasture syndrom symptomer generelt. er det imidlertid viktig å merke seg at disse typer medikamenter kan svekke immunforsvaret og la pasienten mer mottakelig for andre helseproblemer.
Goodpasture sykdom er en relativt sjelden tilstand, som noen ganger kan gjøre det vanskeligere å diagnostisere. tilstanden kan påvirke alle i alle alder eller kjønn, selv om folk i tyveårene eller deres femti eller tidlig sekstitallet utgjør en større andel av diagnostiserte tilfeller. i tillegg, menn er på en betydelig høyere rate av risiko enn hunnene.
før 1970-tallet, behandler Goodpasture syndrom var mer et spørsmål om å gjøre pasienten så behagelig som mulig mens de venter på døden. i dag, er at ingen lenger tilfelle. fremskritt innen medisin har gjort det mulig å oppdage syndromet på tidligere stadier, noe som øker sjansene for effektivt å kontrollere tilstanden. i noen tilfeller er det mulig å reversere skader på lungene. derimot, er skaden gjort mot nyrene vanligvis permanent, noe som gjør det nødvendig for pasienten å gjennomgå en transplantasjon eller utnytte dialyse senere i livet. mens dødsfall fortsatt skje fra greenpasture syndrom, er prognosen betydelig lysere i dag enn noen gang i fortiden.


Previous:nothing Next:nyre donasjon

Relaterte artikler


 • narsissistiske personlighet inventar
 • bekkenbunnen
 • sammenheng mellom bihulene og tann smerter
 • senile plakk
 • aterosklerose
 • schizofreni spektrum
 • fremvoksende voksenlivet
 • antitrombin III mangel
 • Farene ved lordosis
 • proporsjonal dverger
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com