svineinfluensa

Skrevet av: Vivian Håndstad oppdatert: 2015-01-11
svineinfluensaen er en type influensavirus som er endemisk i gris befolkninger. som andre medlemmer av orthomyxoviridae familie av virus, som forårsaker influensa, har dette viruset en meget høy mutasjonsraten, recombining med andre undergrupper av svineinfluensa i tillegg til influensa virus som infiserer andre dyr, for eksempel mennesker og fugler. når svineinfluensaen kjøper genetisk materiale fra avian og menneskelig influenzas, kan det bli zoonotisk, som betyr at det kan krysse mellom arter.
i svært sjeldne tilfeller kan svineinfluensa utvikle seg slik at den kan spre seg fra person til person, eller fra svin til fugler til mennesker, skaper risiko for en influensa epidemi eller en pandemi. dette nesten skjedde i 1976, da en soldat ved Fort Dix i USA syk og døde som følge av svineinfluensa, og skaper frykt for at en stor utbrudd av influensa kan oppstå. USA styrtet til å lage en passende vaksine og la ut på en massevaksinasjon program, men influensa klarte ikke å spre seg, og den hastige formuleringen av en vaksine ble senere beskyldt for mange bivirkninger til vaksinen.
når svineinfluensa muterer slik at det kan smitte fra person til person, kan det spres gjennom dråper i luften slik som de som spredning av hoste, og gjennom kontakt med forurensede overflater som dørhåndtak og tellere. folk er i stand til å spre viruset før symptomene dukker opp, og i flere dager etter de er behandlet og influensa er løst er symptomene på svineinfluensa lik de andre sesongens flus :. tretthet, leddsmerter, kvalme, rennende nese, endret bevissthetsnivå, og feber har alle blitt dokumentert hos pasienter med stammer av influensa som kommer fra griser.
menneskelig influensa vaksiner er ikke effektiv mot svineinfluensa, fordi stammene inkludert i menneskelig influensa vaksine er ikke det samme. i tilfelle av en svineinfluensa utbrudd, ville helsemyndigheter må handle raskt for å skrive viruset og utvikle en effektiv vaksine. Heldigvis er dette influensa vanligvis responderer på antivirale medisiner når behandlingen tilbys kort tid etter tegn på infeksjon oppstår offentlige tjenestemenn er i høy beredskap for eventuelle influensapandemier etter lærdommene av de ødeleggende 1918 og 1968 influensa utbrudd, noe som betyr at publikum ville raskt bli varslet om mistanke om svineinfluensa -utbruddet i de tidlige stadier.
i april 202C den meksikanske regjeringen rapporterte tilfeller av svineinfluensa i Mexico City, og begynte å treffe tiltak for å møte en potensiell pandemi. tilfeller ble også rapportert i USA, og en helse nødstilfelle erklært at Centers for Disease control, verdens helseorganisasjon, og andre offentlige etater kunne initiere en reaksjon på sykdommen. når saker som kan spres fra person til person, slik som de ser i dette utbruddet, er dokumentert, kan folk hjelpe beskytte seg mot risiko for å få influensa ved å vaske hendene regelmessig, drikke mye væske, og unngå store forsamlinger i og reise til områder med høye antallet dokumenterte tilfeller. folk bør også søke medisinsk behandling umiddelbart dersom de utvikler influensasymptomer, og de bør følge med anbefalinger gitt av offentlige tjenestemenn.
folk burde ikke beredskapslager medisiner mot et influensautbrudd, som de kan bruke narkotika feil, som kan bidra til spredning av resistens. stedet, bør pasienter som tror at de er smittet besøker et medisinsk senter for behandling og en resept, og de bør helt ferdig noen løpet av antivirale midler foreskrevet.


Previous:nothing Next:de beste måtene å forbedre pust

Relaterte artikler


 • porsjonskontroll
 • administrasjonsvei
 • fargeblindhet genet
 • pupillometer
 • de vanligste årsakene til blå hud
 • Hva gjør folk for å passere en urin test
 • LDL kolesterol
 • condyloma
 • bloom syndrom
 • dempes vaksine
  Adresse:
  Postboks 7601
  1020 BERGEN
  Email: prgmea@prgmea.com